24. 6. 2013

VŠUP diplomky a bakalářky 2013


jen co na pražský všupce vychladly klauzury, zaplnily se ateliéry novými instalacemi: diplomkami a bakalářkami zdejších studentů. kočky na vernisáži samozřejmě nemohly chybět (už proto, že kdyby tam nešly na večer, přes den by se tam v těch vedrech asi sotva doplazily). jak víte, dlouho jsme se kochaly v ateliéru k.o.v.. správně také tušíte, že jsme prošmejdily všechna patra. zatímco o módě (a ó! o botách) vám povíme něco příště (dělat z fotoreportů seriály nás nějak začalo bavit), dneska vám ukážeme, co nás zaujalo v ostatních ateliérech.  

jako vždy nám učarovalo to, co jsme měly možnost vidět v ateliéru grafického designu a vizuální komunikace, tentokrát především multimediální 'suita animata' pavly nešverové
nalevo -  studentky průmyslovýho designu  nikol malá a andrea löfflerová obě zpracovávaly téma dětského nábytku
diplomka marty mikanové z ateliéru textilní tvorby ve spolupráci s firmou husky
jednoduchý a praktický věšák do předsíně. mít nějakou předsíň, berem ho všema deseti...
 také jsme se napily ze společné karafy; bez vody to tentokrát v rozpálených ateliérech umprumky nešlo - kočkám ani pejskům.
práce studentů ateliérů architektury chvílema vypadá jako zásekovej 'meth addict job'
nalevo 'odraz obrazu / reflection of scope', diplomka kláry spiškové z ateliéru textilní tvorby
  
monika krobová (ateliér designu oděvu a obuvi) v křesle od jakuba pollága, které navrhl  pro studio de-FORM a získal za něj talent card na letošní designblok

bakalářská práce 'vanitas'  od hany famfulíkové
 
fatboy na paletách od evy hanzalové z designérského seskupení vajco.  posezení na fatboyích během večera zachycoval smilebox.
práce qingmei xing ze stáže v ateliéru typografie
bakalářská práce magdalény růtové, víc ilustrací můžete vidět na jejím tumbleru
marie štumpfová ilustrovala tuhle výbornou edukativní knížku pro děti (věděli jste, že třeba rorýsové spí v letu?)
práce alžběty zemanové můžete znát z kolektivu napoli, kterej my kočky máme hodně v oblibě (hlavně všechny ty skládačky a vystřihovánky, který jsou jakože pro děti, ale z toho my si nic neděláme )

4 komentáře:

  1. Prima reportáž! Že rorýsové spí vletu jsem věděla, protože mi to kdysi když jsem byla malá někdo řekla, asi táta a já mu věřila. Pak mi to ptvrdil přítel - ornitolog :). Rorýsy miluju, jejich zvuk je pro mě léto. Líbí se mi křeslo (to co v něm sedí slečna Monika a pak taky ta praktická věc do předsíně. Konkrétně na ní se mi líbí ten trychtýř, do kterého se dají dát klíče a tak dále. Prima!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ať žijí rorýsi! a přesně: ten trychtýř je skvěle vymyšlen!

      Vymazat
  2. Zajděte někdy i na Střední uměleckoprůmyslovou školu tady, v Praze. Vylezla z ní spousta lidí, co potom pokračovala na umprumce. Zrovna dneska a zítra tam je výstava maturit na všech oborech. Myslim si, že stojí za to vidět i tuto fázi mladých umělců, nebo ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, určitě si pozornost zasluhují. my jsme na tom momentálně s časem dost špatně a jsme rády, že zvládáme aspoň něco. příště se nám to třeba podaří, snad se podíváme na klauzury a diplomky i mimo Prahu. děkujeme za tip a mějte s námi prosím trpělivost.

      Vymazat