23. 6. 2013

K.O.V.: diplomky 2013

rukojeť hůlky, která skrývá tajemství...

Na vernisáži diplomek a bakalářek na pražský všupce  jsme se dlouho  zdržely v ateliéru K.O.V.. Bylo nám při tom letním večeru strašný horko, ještě víc nás ale rozpaloval pohled na ty překrásný artefakty. Závěrečný práce tu totiž vystavily Janja Prokič, Nastassia Aleinikava, Eva Růžičková a Kateřina Vorlová a všechny byly skvělý.




Velice nás zaujala Nastěnčina kolekce brýlí s názvem "Moje optika".  V perfektním zpracování představuje naprosto seriózní kousky pro designový fajnšmekry, také ale vtipně paroduje fenomén party brýlí a po svém zpracovává dnes již vyhynulý "monokl". V jejím podání jsou optický pomůcky nejen funkčním objektem, ale   opravdovým šperkem.

Šperky Janji Prokič  tematizují "ženské zbraně"; představují ženské atributy a symboly, jejich šarm a lsti. Vycházková hůlka skrývá ostrou dýku, náboje k praku jsou uchystány v podvazku a prsteny jsou ukuty do podoby omamných rostlin jako je zimolez či magnolie. Žena-hrdinka podle Janji totiž svými "zbraněmi" nejen čaruje, ale i loví a přechytračí vás dokonce i v šachu.

zimolez aka psí víno
janji oblíbená liška mezi ženskými atributy nemůže chybět
nevinně se tvářící hůlka je ve skutečnosti pěkně rafinovaná


květ magnolie
kočičí z ebenového dřeva
sofistikované z umělé želvoviny a superlehkého titanu
díky tomuto "monoklu" uvidíte svět růžově. kočkám by toho bylo někdy třeba, aby jej přestaly vidět tak černě.

kateřina vorlová se opět obešla bez kovu a vystačila si s něčím křehčím...


<3 řetízek evy růžičkové


na diplomky nejen do ateliéru K.O.V. se můžete jít podívat ještě do 28.6.

1 komentář: