28. 6. 2013

knihex



loni tenhle festival malých nakladatelů celý propršel, letos bylo počasí objednaný mnohem líp. když si tak v neděli vyšly kočky na náplavku za knížkama, vyhřívaly se povětšinou hezky na slunci.
náplavka byla plná pejsků, dětí, kol, knih, uměleckejch typů a limonád. vedle sebe tu svorně stály košířská madona a redakce ádvojky, nakladatelství pro děti baobab a meandr, naše oblíbená tuzemská papírnictví, spousta básní i próz a odbornejch knih, až to prostě nešlo všechno projít a nic si nekoupit, prostě to nešlo. mimoto pozval knihex řadu spisovatelů na autorská čtení a pořádal workshopy (nás samozřejmě nejvíc bavil ten, jak se válíte na sedacím zevlpytli  a listujete právě zakoupenýma knížkama...ten byl ale neofiko).  nojo, u řeky je vždycky dobře, vždycky když není potopa.

košířská madona 
f.h.prager, co vyrábí cidery a limošky, se spojil s vegan kavárnou moment a jedli a pili společně. a příště prý zas spolu na náplavce, a to na farmářských trzích.
... a hned o dva stánky vedle sedláčkovy ekonomický bestsellery 
autorský tisky od baobabích umělců
novinka od baobabu  
naše oblíbená krabička obsahující 12 malých pohádek, ilustrovaných klasik v netradičním pojetí (smolíčka například unesou jezinky aka motorkářskej gang) 
s dětma na whiskey (ušito)
stánek napoli, ať je kde je, patří vždycky k našim oblíbeným (na diplomku  alžběty zemanové z jejich kolektivu se můžete také podívat  v našem posledním reportu z umprumky )
další z našich oblíbených tuzemských papírnictví se jmenuje voala (mou paper lovers jste tu sice nejít nemohli, alespoň se tu však mihla návštěvnice s jejich plátěnkou)
stánek umprumky
 kniha slečny, o které jste si mohly přečíst něco třeba tady
v nakladatelství meandr jste mohli zakoupit třeba i nově vydanou knihu zafinancovanou pomocí crowdfundingu , která vypráví o tom, jak si princ vezme prince a žije s ním šťastně až do smrti
na náplavce jako na lodi (oči se mhouří, sluníčko přece jen svítí)
časopis pro děti "hrana" je doma taky náš oblíbenej; vytváří jej současná mladá generace ilustrátorů a umělců a s výjimkou poslední inzertní strany je úplně bez reklam
 


potkaly jsme i námořníky, ale na náplavce to neřekvapí
...a prej napsal i pohádku.

9 komentářů:

  1. Jojo, bylo to fajn. Jen ta diplomka je Alžběty Zemanové, ne Skálové ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky moc za upozornění, to je to psaní v pozdních hodinách. už jsme opravily.

      Vymazat
  2. Néé super akce, škoda, ocenila bych,kdyby jste dávali vědět předem,vždycky pak lituju, co jsem kde prošvihla,ale super post!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no ale my o tom dáváme vědět předem...vpravo nahoře hned pod kontaktem v sekci 'co se děje'. snažíme se s co největším předstihem, i když někdy to zvládnem jenom pár dní předem. ale zrovna knihex tam byl docela dlouho...
      tak asi to chce víc čekovat 'nástěnku', nebo bysme my líný kožichy mohly konečně vymyslet něco lepšího. jsme si vědomy, že v určitejch ohledech tady pořád máme docela rozervy. každopádně děkujeme moc za pochvalu.

      Vymazat
    2. A můžete sledovat náš facebook, kde akce také předem avizujeme :)

      https://www.facebook.com/jedenactkocek

      Vymazat
  3. Teda včera to byl šok, vidět se po ránu nečekaně na fotce, ale dneska už díky - konečně máme s přítelem společnou fotku :) A Knihex jste vystihly skvěle, měl báječnou atmosféru...

    OdpovědětVymazat
  4. ešte že vás kočky máme a vy nám ľuďom, ktorí sa nemôžeme na tieto akcie dostaviť, nás aspoň takýmto virtuálnym spôsobom prenesiete :) veľa krásnych ľudí a krásnych kníh je stále zárukou úspechu :) skvelý post

    OdpovědětVymazat
  5. Tolik knih a tak málo peněz!
    Snad příště budeme mít nadutější peněženku...

    http://rabbitandhareburrow.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné knižní obžerství, díky. Příště ho snad stihnu naživo.

    OdpovědětVymazat