13. 6. 2013

ARTSEMESTR léto 2013

výstavy klauzur na pražský všupce jsou pro kočky něco jako svátek. letos jsme sice zvažovaly ještě návštěvu plzně a zlína, nakonec jsme ale zápecnicky zůstaly doma v praze. aspoň že ty "domácí" artsemestry si nenecháme nikdy ujít. vždycky z nich odcházíme s hlavama plnýma dojmů a srdci planoucími pro nějaký nový "objev".
na včerejší vernisáži jsme se na umprumce sešly miakarina, pipilotti i ida, tedy kočičí dream team, a (skoro) všechny ateliéry si obešly. dneska vám nabízíme jenom malou ochutnávku, k ateliérům módní tvorby a grafiky se ještě vrátíme v podrobnějších reportech.

prý první šperk lidstva..
dj set v ateliéru vizuální komunikace nás bavil hodně
...ale abysme nebyly jenom přehnaně pozitivní, našlo se i něco, co nás vážně nepotěšilo. v ateliéru malby jsme objevily uměleckej artefakt stávající z prostoru pokrytýho zeminou a trávou, obývanýho několika šneky s nabarvenýma ulitama, to celý ohraničený pěkně tlustou vrstvou soli (kdo neví, jak to maj šneci se solí, nechť si vygooglí nějaký to videjko). kočky evidentně na pochopení tohohle ártu nejsou dost hip, ale hrozně rády bysme si nechaly vysvětlit, co vlastně tahle šnečí performance měla znamenat. je to nějaká alegorie umělce omezenýho ve svý tvorbě konvencema společnosti, zaškatulkovanýho, nabarvenýho, ponechanýho napospas v úzkejch mantinelech? nebo to má hlubší význam? jakože árt is hárd? měly bysme si oprášit kunsthistorický znalosti? každopádně za kočky tohle fakt ne. 



7 komentářů:

  1. Za mě teda šneci taky ne :(
    Ale jinak jsou pro mě tyhle vaše posty hrozně inspirativní, jak je pro mě Praha daleko, tak si ráda prohlížím reportáže zrovna u vás. A těším se, že si po státnicích začnu taky tvořit, chci se naučit šít líp.. a spoustu dalšího.

    OdpovědětVymazat
  2. jů, tak to my se tam půjdeme příští týden podívat :-)
    ..a šneky teda nechápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale bacha, je to jen do pondělí

      Vymazat
    2. fákt? a já myslela, že celý týden. že já do té prahy vždycky jedu zrovna když se tam nic neděje...

      Vymazat
  3. Vážně tam byli šneci? Nebyly to jen prázdný ulity?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel to nabyly jen ulity, asi to není moc vidět, ale na tý spodnější fotce je šnek, co se solnou lajnu pokusil překonat...

      Vymazat