10. 5. 2013

matilda rozmarýna



není to tak dávno, co tu za mě miakarina postovala fotky mého nácviku odjezdu do porodnice. od tý doby si říkám, že by to chtělo nějaký pokračování, at´ víte, jak to bylo dál. 

narodila se nám matilda rozmarýna,  za chvíli tomu bude jeden měsíc. když nespí, diriguje ručičkama neviditelnej orchestr, křičí, jí a pěstičkou bojuje za lepší svět. taky pořád někam kouká, na něco, co my obyčejní smrtelnící  nevidíme a přemýšlí o věcech, jejichž důležitost nejsme schopni docenit. přitahuje šišlavé tety, ale i nepokrytý misogyny, co říkaj věty jako 'třetí holčička, to je teda smůla...'. nic z toho jí ale nerozhodí.  sluší jí proužky a chodí se mnou na večírky. na zádech má tmavé chloupky jako nějaké zvířátko (patrně koťátko).

 


tentokrát jsem byla po porodu celkem brzo fit a měla jsem tudíž chuť chodit po nemocničních chodbách a fotit si zajímavý detaily. oddělení šestinedělí  nemocnice kladno (jsem na kladenský nemocniční zařízení nějak zatížená, protože tam na mě vždycky byli všichni strašně hodný) má vesměs bizarní dekor.  miluju ale ty historický vypínače v bruselským stylu stejně jako starý kovový skříňky a vozík na miminka, kterej připomíná salátovej bar, ovšem na parádních kolečkách. a taky ty  zavinovačky s ferdou mravencem a 101 dalmatincema. to nemocniční pseudokočárky aka postýlky, co vypadaj jako nákupní vozíky, patří spíš k tomu bizáru.  a na jejich drncání člověk jen tak nezapomene. nejvíc se mi ale líbí ta špitální bělost a čistota. hmmm... a hned po tom ty čerstvý rohlíky k snídani. no, vlastně mi tyhle krátký nemocniční pobyty ani moc nevaděj. 




p.s. ida mi nikdy nevěří, že ty děti nekupuju v ikea, musí se proto za mnou vždycky vydat z královskejch vinohrad do dejvic a pak autobusem do kladna, aby to viděla na vlastní oči. letos se ale matildy daly sehnat i v ikea, jak dosvědčuje foto níže.

22 komentářů:

  1. Gratuluju hrdé matce ke krásné dcerce a té zase k originálnímu jménu, které je předem "odsouzeno" k jedinečnému žití!
    Btw: Ty chloupky na zádech jsem děsně ráda hladila:)

    OdpovědětVymazat
  2. to je tak krásné jméno! a krásná dcera :)

    OdpovědětVymazat
  3. Matilda Rozmarýna, to je perfektní! Roztomiloučká.

    OdpovědětVymazat
  4. Néé, fákt? V IKEA mají takdle krásné Matildy? Tak tomu tedy říkám "záviděnihodná koupě" :-)
    ... Moc gratuluju:-) A melé kočičce s úžasným jménem (i velké kočičí mámě) přeju vše, co takové číče potřebují ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Prekrasne fotky! Hodne hodne stesti cele kocici rodine!

    OdpovědětVymazat
  6. Matyldě Rozmarýně vše a jen to nejlepší do života. Zvlastovka

    OdpovědětVymazat
  7. Třetí holka? To je štěstí! :-) Ať se má, kočka malá...

    OdpovědětVymazat
  8. tři holky, to je přece krása... gratuluji

    OdpovědětVymazat
  9. Tomu jménu se říká laktační psychóza. Chudák děcko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kušuj! To, že se něco nelíbí tobě, ještě neznamená, že děcko je chudák. Mně se tedy jméno náramně líbí a co bych dala za to, aby naši bývali měli více fantazie. Hodně zdraví koťatům! Jana

      Vymazat
  10. Obrovská gratulace!! Tři sestry!!...a jméno co voní štěstím a létem...a mlsotou...kočičí jazýčky....přejeme hodně zdraví a sil, radosti a štěstí a těšíme se na další příspěvky...mňam...Kočka ze Záběhlic

    OdpovědětVymazat
  11. Holčička je překrásná a fotky z prostředí "staré" porodnice úžasné...:-).

    OdpovědětVymazat
  12. Gratuluji, tři holčičky, to je dárek! Matilda je krásná a jméno tak rozmarné. Roditi už se nechystám, ale kdyby, tak jedině do Kladna, to kvůli té retro výbavě:-)

    OdpovědětVymazat
  13. Směju se nahlas a gratuluju!
    Představuju si, jestli bych uměla vyrůstat se jménem Matilda Rozmarýna a trochu nevím. Ale třeba bych byla přešťastná. Mám několik kamarádek, které jejich děti se zvláštními jmény v pubertě kamenovali. Ale vyskytuje se tam jeden Amos, jeden Lev a jeden Adolf (sic po dědečkovi), - tito chlapíci byli dost neradi.
    Retro nemocnice ve mně vzbudila naprostou hrůzu a paniku, ale není to o vybavení, ale o lidech, že jo. A ty čerstvý rohlíky ...
    Tři holky jsou prima!

    OdpovědětVymazat
  14. Gratulace, je krásná. A to jméno je úžasné.

    OdpovědětVymazat
  15. gratuluji ke třetí holčičce, to bude šrumec.
    taky máme Matildu, ale s tvrdým Y : )

    OdpovědětVymazat
  16. Nádherná je! Gratulace veliká a jméno kouzelné!

    OdpovědětVymazat
  17. Nádherné jméno!!!
    Miluju příběhy jmen.

    Ta každý chloupek tisíc radostí!

    Moc gratuluju!!!

    OdpovědětVymazat
  18. Moc krásná je to Rozmarýnka! Tak ať krásně roste a prospívá...
    Zdravím z Kladna ;)
    Kaisa

    OdpovědětVymazat
  19. Gratuluji a hlavne hodne zdravi pro malou i tebe !

    OdpovědětVymazat