22. 5. 2013

kočky zase nestíhaj

rozepsaný články se nám kupí v šuplíku a venku ani neni natolik hezky, abysme se na to mohly vymluvit. zatímco se jedna kočka musí starat o tu nejmenší, matildu, já se starám leda tak o krmení toulavých koček (a taky pochopitelně těch, se kterýma bydlím) a k nedokončeným článkům o greenwashingu a fast fashion se přidává urban gardening a vyprávění o tom, jak jsem se jednoho pozdně jarního dne zbláznila a po partyzánsku přeměnila zahradu zarostlou letitým bodláčím na užitkovou zeleninovou zahrádku.

zatím to roste...

nějak to ale vysiluje a chtělo by to víc energie. asi powerthirst:

8 komentářů:

  1. a co to je za sazeničky? Fazole jsem (myslím) poznala, ale tu s drobnými lístky ne : )
    zahradničení zdar
    kristyna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejsou to fazole, ale dýně :) a to s drobnými lístky je experiment ve formě 'zasadím, co mám doma', v tomhle případě cizrna.

      Vymazat
  2. Já mám v Praze vytipovaných několik míst, kde by se dal udělat guerilla gardening, ale prostě... je to na místech, kde mám silný pocit, že by to obyvatelé sousedních domů z blbosti vyrvali... je tam poblíž škola, je škoda že nikoho z ní nenapadlo, že by to tam žáčci mohli osadit... škoda škoda škoda, ale i tak: zahradničení zdar! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tyhle věci mě taky hrozně štvou. v praze je spousta podobně nevyužítých míst. já si ještě vzpomínám, že v první třídě jsme takhle zahradničili na malinkým oploceným pozemku u školy. ani nevím, jestli se to pořád ještě dělá.
      a vůbec moc nechápu pěstování dekorativních rostlin na úkor těch užitkovejch. i když na druhou stranu jsem loni někde (myslim, že to bylo na tyláku) viděla mezi okrasnýma kytkama zasazenej i mangold.

      Vymazat
    2. Jojo, byl tam mangold, taky se mi to vrylo do paměti. :)

      Vymazat
  3. teda, pardon. to na první fotce v kelímku je dýně, jinak na druhý fotce fazole, cizrna, čočka. žádný výnosy z toho moc nečekám, spíš jsem nikdy neviděla, jak tyhle rostlinky vypadají, když rostou. tak snad vytrvají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a kouzelná zahrádka roste ve vnitrobloku mezi korunní a moravskou, je to tak?
      Naše kočky to pozorujou, snad vám tam moc nechodí hnojit.)

      Zdraví Pakoč (...a Kafka a Mari..)
      P.S. Kafka je jmenuje podle Kafky (you dont tell.)), pojmenovala ho tak jeho bývala panička, americká židovka, která sem přijela Kafku studovat, pořídila si kocouřího Kafku a pak odjela do Izraele a Kafčička tu zůstal...Mari je zase zkráceně Marie- Curie Sklodovská. Prostě kočky inťoušky, no.

      Vymazat
    2. haha, no je přesně tam, no.

      tak konečně víme, jak se číči jmenujou, už jsme je skoro chtěli nějak pracovně pojmenovat. já jsem přemítala, že ty naše taky občas pustím, ale nějak na to nemám koule a tak zatím sháním druhý vodítko. páč když vemu jenom jednu, druhá bude žárlit...a jedna je extrémně neurotická a druhý zas chybí jedna packa a tak nějak doufam, že jim nebude moc proti srsti se s ostatníma kočkama kámošit.

      Vymazat