16. 4. 2013

kočičí exkurze na holešovice fashion market 5


...aneb jak jsme se nakonec neztratily v záplavě tylovejch sukní a jinejch atributů 'alternativní módy' 

upřímně řečeno nás kočky to fashionistický rejpání do pestrobarevnejch mikin, tylovejch sukní a blejskavejch jelenů zas tak moc nebaví. na holešovickej fashion market jsme se vypravily s očekáváním, že budeme nemilosrdně převálcovaný tím vším a ještě něčím víc. ačkoli moc nechápeme, co je na tom v době takový masový oblíbenosti alternativní (kolik denně potkáte lidí s jelení broží?), přece je nám poněkud bližší několikasezónní opakovačka tý samý barevně agresivní 'alternativní vlny' než honění trendů typu 'tohle jako je to jednoznačně čenobílá s kapkou něčeho minty', navíc je nám sympatičtější, že nejde o podporování bezhlavýho konzumu a namísto korporací se podporujou skutečný lidi stojící více či méně za tém, co prezentujou. není to ovšem až tak černobílý - nebudeme zastírat, že nás tahle monotónnost zboží na akcích typu 'trh s nezávislým designem' tak trochu ubíjí a klademe si otázku, jestli je tenhle nedostatek invence 'nezávislýho designu' jenom snahou uspokojit poptávku po kilometrech tylu a třpytivejch broží. moc rády bychom v rámci nezávislejch módních tvůrců zase objevily nějakej svěží vítr, něco, co se vymyká třeba tak, jako na loňským kódmódu tajemnej VNUK

bulbul nezklamala a předvedla lesní brože z kolekce posuny
tyformy jsou ztělesněním porcelánovejch estetickejch orgií a velkou kočičí láskou. pipilotti ukořistila mech v květináči, já se chlácholím tím, že by mi ho kočky určitě sežraly... ale ta konvička bude má (jakmile si pořídím tu dva roky plánovanou bylinkovou zahrádku)

co se týče kategorie fešnu, z řady tu jednoznačně vystupovala yana thal s paravánem ověšeným parádníma kouskama luxusního spodního prádla. kočky by to chtěly všechno, hlavně průhledký kalhotky s podvazkama a ten růžovej korzet s volánkama à la honzík. módní přehlídka právě těhle kousků se konala v rámci přehlídek sobotního večera. kočky si to samozřejmě nemohly nechat ujít, a tak se brzo můžete těšit na pár lehce hanbatejch fotek z přehlíky i ze zákulisí. 

'hippie' inspirovaná kolekce lenky valevský byla plná hodně příjemnejch a přírodně vypadajících materiálů
kromě spodního prádla pak nejzajímavější kousky pro kočky na holešovickým fashion marketu představovaly hlavně prezentace papírnictví a podobnejch věcí. hodně nás baví ruční tisky, který má na svědomí teprv něco přes rok fungující firma calico, nádherný skicáky a především fotoalba jsme obdivovaly u hodně sympatickýho paragraphu. tam jsme taky narazily na krásný bramborou(!) potištěný plátěnky z hustě tkaný bavlny. tu s kočičíma hlavama pipilotti ukořistila (chtěla bych říct přímo před nosem, ale byla jsem moc nerozhodná) a jak snad můžete vyluštit z fotky nahoře, byla ručně ušitá z materiálu od regionálního dodavatele, v dílně, která má za cíl naučit sociálně vyloučené a handicapované lidi novým řemeslům. kočky doropučujou!


další krásný kousky do sbírky plátěnek jste mohli pořídit u stánku mou ...
...a pokud by se vám namísto plátěnky zachtělo něčeho originálnějšího, tyhle lehce futuristický filcový krásky od morrows kočky objevily v prostoru dočasnýho stánku kamennýho obchodu kuráž  (kde je můžete sehnat i teď, po skončení akce v holešovicích)

vychytávky do domácnosti například v podobě designových houbiček a bambusových prkýnek ve tvaru kočičky, prasátka, nebo třeba tučnáka dovezla německá firma nine lives, specializující se na ekologický a recyklovaný materiály

hodně nás bavila výstava obrazů soutěžících v exhibiční cz/sk  batlle secret wars
prostředí lehce ponurý budovy holešovický tržnice nacpaný oblečením a doplňkama všemožných barev tak kočkám připravilo docela surreálný zážitek. já jsem měla ten den trochu potíže s chůzí, pipilotti každým dnem očekávala kočičí přírustek do rodiny; prodírání se nezávislýho designu chtivýma davama tak ani pro jednu z nás nebylo ideální (nehledě na to, že já bych nejradši na akce, kde je víc než řekněme 100 lidí, nechodila vůbec). nakonec jsme to ale zvládly, trochu unavený a rozčarovaný z toho, že se nekonalo žádný dechberoucí překvapení. 
i když vlastně jedno pozitivum týhle akce rozhodně musíme vypíchnout - občerstvení. organizátoři akce pro návštěvníky zajistili stánek mama coffee, čajovnu, a především geniální bar s vege jídlem hustánek

takhle báječně vypadal hummus s falafelem, pitou a oblohou, podáváno namísto v plastu na papírovým tácku a s dřevěnou vidličkou

7 komentářů:

  1. Škoda, že jste minuly Estrellu.. Výborný jídlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no tu jsme bohužel opravdu minuly, tak snad příště

      Vymazat
    2. já nic co se týče jídla neminula. měla jsem v estrelle skvělý mrkvový dort. měla jsem ten den asi všechno. (příprava na porod).

      Vymazat
  2. hipster jídlo vypadá dobře...a tylovky se vážně daj koupit už za 4 kilča? asi budu muset další market navštívit (tentokrát jsem čuměla na kozy a rugby)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna ty tylovky na obrázku byly hodně malý, tuším přímo dětský, ale možná by se daly nosit jako mini, haha

      Vymazat
  3. Uplnou náhodou jsem natrefila na vaš web. Jsou tu supr fotky a z ničeho nic na mě vybafne jedna z mojich ilustrovaných příšerek (na stánku Edition lidu. To mám radost, že takhle cestuje po světě i internetu :)

    OdpovědětVymazat