19. 4. 2013

fashion stars showroom 2013: láska pokračuje

monika přikrylová aranžuje na figurínách modely ze svojí kolekce MONGOL představené večer předtím na přehlídce SFS

na FASHION STARS SHOWROOM jsme se šly s miakarinou podívat minulý pátek, mně ale připadá, že od tý doby uběhla už celá věčnost. dívám se na fotky s nádhernýma šatama a doplňkama, sympatickejma lidma a galerijníma umělěckejma artiklama a přijde mi, že jsem to zažila nejspíš někdy v minulým životě. znáte taky ten stav, kdy nějaká událost posune váš život úplně jinam a všechno předtím vám pak přijde  strašně vzdálený? tak já jsem brzy po  příchodu domů z showroomu odjela do kladenský porodnice (Kladno rulez!), kde se mi narodila naprosto úžasná holčička a všechny věci, co se staly předtím, jsem si nějak přestala pamatovat. koho jsem  potkala před týdnem na SFS vím snad jenom díky fotkám, nesmazatelnejm důkazům kočičí přítomnosti v galerii FIM, kde se SFS showroom letos konal. jak si možná pamatujete vy (protože jste na tom s pamětí o mnoho líp), loňský showroom v mánesu  byl poznamenaný silným kočičím vzplanutím k nový designérský vlně na místní módní scéně. co mám ale říct letos? sedím u počítače, nejsem schopná psát, mlíko mám až v hlavě a chce se mi neustále brečet. haha. to jste nečekaly, co? já taky ne, a to už v tomhle směru nějaký ty zkušenosti mám...

interiér galerie FIM, kde se konal letošní fashion stars showroom
díky svým poznámkám črtaným do diáře někdy mezi odtokem plodový vody a nástupem kontrakcí ale jistojistě vím, že do mladých českých a slovenských návrhářů jsou kočky stále zamilovaný. líbí se nám jejich originalita a odvaha, chtěly bysme na sebe hned všechny ty třásně, červený a růžový kabáty, pletený šaty a černočerný srdce.
třídenní prodejní galerie FASHION STARS SHOWROOM  navazující již podruhé na shooting fashion stars (t.j. přehlídku čtyř pečlivě vybraných mladých talentů z nastupující generace, kterou jsme shrnuly tady) sice letos nabídla poněkud menší sestavu než loni, krásných kolekcí, extravagantních solitérů a vybraných czech made fešn lahůdek tam ale bylo k dispozici tolik, že návštěvník mohl odejít dostatečně esteticky oblažen a potěšen  nikoliv nadějí v budoucnost český módní tvorby, ale spíš s bezpečným vědomím její samozřejmý přítomnosti.



původně jsme chtěly udělat takový malý teleshopping, vybrat věci, co bysme si koupily, kdyby jsme na to měly zdroje, prostě vyzdvihnout zajímavý kousky, který nám padly do oka. výběr jsme pak plánovaly zveřejnit ještě během konání akce, tedy minulý víkend. to se nám jak víte nepovedlo, ale zase máme doma konečně tu Matildu Rozmarýnu.

pavel berky: nádherně barevná kolekce coming out inspirovaná romskou kulturou. vyzařuje z ní temperament, tajemná ženská síla a nonkonformnost těch, co se nechtějí nechat sešněrovat pravidly
tyhle květinový podšívky  se nám strašně líbily


nejnovější kolekce tašek od luciela taschen, značky, která se od síťovek propracovala až k solidním kabelkám. nedávno otevřela svůj vlastní showroom na letné, kde momentálně hostí zuzanu kubíčkovou a její jarní minikolekci. o důvod víc k návštěvě.
...ještěže tenhle plamenomet nesežehl ZK kolekci  jemného prádélka, která voněla na růžových ramíncích jen kousek opodál
art na prodej a vymeditovaná čajovna, kde jsem požila drink, který pak patrně způsobil začátek porodu

v pánské kolekci ŽÍT TEBOU Mirky Horké a Štěpána Růžičky nechyběly zajímavý doplňky 
u Mirky nakupuje i Pavel Berky :)


  

tyhle epolety bych si nechala líbit


... a na závěr tu máme přece jen ten TELESHOPPING

známá firma: psaníčko Zuzana Kubíčková (měkké a zlaté)
pánská košile Mirka Horká / Štěpán Růžička
negližé Zuzana Kubíčková

top Monika Přikrylová

prádélko Zuzana Kubíčková

kabát Pavel Berky


poslední kus  lakovaný kabelky od ZK v týhle barvě a mimochodem poslední fotka matildy v břiše
pletené šaty od Pavla Berky, které upletla jeho maminka
pánský batoh Mirka Horká / Štěpán Růžička
hedvábné šaty Monika Přikrylová
Monika Přikrylová
opět Monika Přikrylová
pánské  (nebo spíš unisex) psaníčko Mirka Horká / Štěpán Růžička 

...tak co, brali byste něco z nabídky?

šaty od finalistky letošních SFS Lucie Králové 
další duchaplná figurína, tentokrát oblečená do šatů od kateřiny geislerové
showroom doprovázela výstava fotografií Elišky Kyselkové TENSION, na které jsou zachycené kolekce letošních SFS finalistů

nám teď nezbývá než těšit se na příští rok, na další nový objevy z český módní scény a na další zajímavou lokaci, na kterou se po loňském mánesu a letošním masarykově nádraží na SFS vypravíme.

... a doufáme, že i příště budou figuríny takový kočky!!!

2 komentáře:

  1. Hrozně, hrozně, hrozně moc gratuluju ke "Koťátku" a ohromnou poklonu za odvahu. Když jsem Tě tam viděla, nanapadlo mě, že už to máte na krajíčku... Prostě superkočka, dopoledne na lovu, odpoledne už v pelíšku. Klobouk dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha. "dopoledne na lovu, odpoledne už v pelíšku" mě pobavilo :). díky moc za gratulaci!

      Vymazat