4. 4. 2013

domácí kosmetika: banánová pleťová maska



jelikož jsme rády, že nás čtete a že se vám náš seriál o domácí kosmetice líbí, připravily jsme si pro vás další recept na vyzkoušení. tentokát vás zkrášlíme výživnou (a jedlou) pleťovou maskou z banánů a ovesných vloček. trochu jsme ji obšlehly od 'známý firmy' lush (konkrétně masku 'oatifix'), která je proslavená nejen voňavou přírodní kosmetikou, ale i svým eco-friendly přístupem a bojem proti testování na zvířatech . 



budete potřebovat:

1 větší banán
1 lžíci kokosového oleje (minule jsme se tu trochu rozpovídaly o tom, že to je v domácnosti celkem užitečná ingredience); případně můžete nahradit olivovým
hrst ovesných vloček
pár drcených mandlí 
1 lžíci sirupu z agáve

banán, mandlové lupínky a ovesné vločky
bílé vločky vpravo = kokosový olej

pak už zbývá jenom rozmixovat
a přesnídávka je hotová
tahle dávka vám vydrží asi tak na tři použití (uchovejte v ledničce, neboť poměrně rychle podléhá zkáze. my jsme ji měly doma něco přes  týden. ideální je tedy rozdělit se hned s kamarádkou a nechat si ještě jednu dávku na příště).
napatlejte na sebe klidně silnější vrstvu, nechte působit tak 10 - 15 minut a smyjte vodou. výsledkem bude čistší a hydratovaná pleť.  

3 komentáře:

  1. ja si tiež robievam takúto zmes až na to že ja to nakôpkujem na pech zapečem a zjem :D :D krásny treba byť zvnútra :D :D :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, správně jíst a pleť pak bude vyživená zevnitř. v tomto ohledu je ta maska geniální - je na vnitřní i vnější použití :)

      Vymazat
  2. Mňam! Je vidět, že na obličeji drží podobně, jako ta z Lushe:-). Kočky, jste super. J.

    OdpovědětVymazat