4. 3. 2013

kočky, internety a tumblr


některý kočky si užívaj na horách, jiný pracujou 24/7, no a najdou se i takový, co se vymlouvaj na nemoc a víkend stráví v posteli. na internetech. většinou na tumbleru, protože co se pro dnešní uspěchanou dobu hodí víc než formát minimum textu - maximum vizuálu (a hlavně moc nezatěžovat hlavičku).

pokud si frčíte na takovejch těch pseudokonceptuálních tumblerech a detailama z módních přehlídek a architektury s nějakým tím motivujícím textem s mrakama/manhattanem na pozadí, asi vás tímhle moc nepotěšíme. když se totiž kočky zavrtají do hloubi tumbleru, vypadá to nějak takhle (váguse a opráski ani nezmiňujem, páč na ty naše milostný vyznání už stejně není nikdo zvědavej):


cats that look like pin up girls


je to přesně to, co si pod tím názvem představíte, a ještě něco navíc. geniální marketingovej tah jakýhosi australskýho shopu s alternativní módou a la rockabilly spojil dvě věci, který oslovujou většinu uživatelů internetu - vtipný kočky a sexy kočičky v lidský podobě. najdete tam mimo jiné japonskou kočičí celebritu jménem maru a samozřejmě i tardar sauce alias grumpy cat


the cat scan

koncept cat scanu je jednoduchý - vlastníte-li skener, prostě na něj nějak dostaňte svojí kočku a výsledek vašeho několikahodinovýho snažení se pak může objevit na tomhle tumbleru. můžete mi věřit, že přesvědčit kočky, aby prošly procesem skenování, není snadná záležitost. 


hungover owls

název v tomhle případě opět hovoří za vše. když kočky nekoukaj na obrázky koček, přijdou na řadu sovy. kočky a sovy se totiž můžou normálně kámošit, tak jako fum a gebra. tumblr hungover owls je už sice neni aktivní, ale je to výbornej příklad, že z dobře udělanýho tumbleru můžete vytřískat i knížku


underground new york public library


vídáte často lidi v metru s knížkou v ruce? já poslední dobou vídám spíš tablety a čtečky, ale nehodlám tu lamentovat nad formátem, důlěžitý je podle koček číst a formát už je druhotnej. sice nám voní papíry a obracet ručně stránky je něco docela jinýho než se o to pokoušet na dotykovým displeji, nicméně, každá blbost se taky nemusí hned tisknout, žejo. 
underground new york public library jsou fotky lidí čtoucích knihy v newyorským metru, přičemž autorka tumbleru k fotkám přidává i odkazy na stránky, kde je možný si kníhy koupit nebo vypůjčit. 
my kočky tenhle projekt milujeme a pokud se někdo odhodlá něco podobnýho zrealizovat i v místních podmínkách (pravda, městská knihovna by mohla trochu zapracovat na službách), budeme ho milovat taky.



sexy sweaters



možná nakonec potěšíme i nějaký hipstry tady se sexy sweaters. fenomén fotošopování obrázků na trika a mikiny už je tu samozřejmě nějakej ten pátek, ale pedobeara a metalový alenky (nebo jiný disneyovský 'princezny', sorry, moc se v tom neorientujem) jsme si všimly až teď. 


2 komentáře:

  1. Hodně dobrý výběr :). Pobavilo mě to....je fakt, že v metru změnili formát papírové knihy na elektronickou, ale on se ten Umberto Eco v té kabelce docela pronese :). Souhlasím hlavní je, že se pořád čte....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já rozhodně nic proti elekronickým knihám nemám, spíš naopak - jsem ráda, že se bude míň plejtvat papírem. ale zase mám trochu obsesi a nabouchanou knihovničku..

      Vymazat