24. 3. 2013

designblok premier fashion week 2013: hana zárubová

tyhle špalky mi trochu připomínají boty hany frišonsové, které jsem u ní držela nedávno v ruce. i nápad s prezentací - mimochodem velice efektní -  kdy modelky vystupují místo na molo na platformy, kde chvíli setrvají, jsme už kdysi viděly u  výše zmíněné hanky. berte to však jenom jako takovou asociaci, myslíme, že nejde o záměrné kopírování, ale spíš o náhodu.

pro mnohé nejlepší česká návrhářka, která sbírá nominace a ceny czech grand design se všemi kolekcemi, které představí. hana zárubová - čerstvá vítězka titulu nejlepší módní designér 2012 - rozhodně patří mezi stálé oblíbenkyně českých milovnic jednoduchého designu a sportovní elegance. my už od ní ale chceme vidět něco nového, trochu jiného, ale je nám jasné, že pokud slaví úspěch s tím, co posledních pár let dělá, riskovat s něčím úplně novým asi nebude. co myslíte: je to dobře, nebo špatně? 

...mně se asi nejvíc líbilo tohle.
H.Z. - pozvánka k vyzkoušení a nákupu kolekce "work in progress"




p.s. pokud tohle čtete v neděli 24. března, přijďte do galerie křehký, kde si můžete prohlédnout (a vyzkoušet/zakoupit) modely nejen hany zárubové, ale i všech ostatních návrhářů, kteří se představili na historicky prvním cz jarním fashion weeku.

6 komentářů:

  1. môj sen je vlastniť všetky od hany, jej tvorba je úžasná a ona je neskutočná fakt :) viac takýchto skvelých ľudí poprosíme

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím si, že člověk, který neriskuje, se nikam dál neposune. O tvorbě to platí dvakrát (ne-li desetkrát). Nic na tom nemění ani to, že její modely jsou opravdu krásné. Ale je to jako s krásnou ženou. Když bude pořád stejná, začne nudit.

    OdpovědětVymazat
  3. Naprosto se ztotožňuji s názorem Lucie. Navíc, pokud jde o prezentaci, přála bych si velmi, aby šlo pouze jen o náhodnou podobnost s prezentací Hany Frišonsové. Bohužel ale, se i jiné přehlídky Hany Zárubové podezřele podobají nápadům jiných českých návrhářů. Například na Designbloku nechala své modelky chodit pozpátku, tak jako před lety holky z Chatty.....na můj vkus, až příliš náhod. Velká škoda....

    OdpovědětVymazat
  4. No tak podivejme se, jsme v Cechach. Vsichni furt jenom kritizuji, lide jsou neprejici. To ze boty na jevisti urcuji dej pokazde, kdyz na ne nekdo stoupne je forma stara v divadle vic jak 100let. To zaprve.
    Kolekce Pantono nechodili pozadu, jen, pokud vime, na zaver vycouvali. A ze tato navrharka dela "stale stejne modely" - asi ano, jako Jil Sander, nebo Rick Owens, nebo snad Chanel drzi svuj osobity styl vic jak 50 let! Vitejte v CR, kde nikdo mode nerozumi a furt jenom remca!

    Nikola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani bych neřekla, že jde o závist a nepřejícnost. spíš si kladu otázku, co je lepší, jestli se točit v kruhu nebo se posouvat jinam. nevím, co je lepší, proto se na to ptám. odpověď nemám. spousta návrhářů u nás mi přijde tak nějak víc fresh. ale módě opravdu nerozumím, říkám to jenom jako pozorovatel.

      Vymazat