11. 3. 2013

březnová soutěž s marcat



minulý týden jsme se tu zmímily o jedný sběratelce jménem marcat a slíbily jsme, že se k vám možná brzy dostane něco z jejích pokladů. na březen jsme totiž připravily soutěž právě s ní. 



marcat sbírá starožitný vintage a retro oblečení a doplňky. jednou za čas taky pořádá jednodenní festival myriorama, který spojuje cirkulační fešn bazar s koncerty a workshopy.  podmínka účasti v naší březnový soutěži  souvisí právě s myrioramou: poraďte marcat, jaké téma (které se odrazí i v dress code doporučení pro účastníky), by měla mít další myriorama. poslední, pokud si to dobře vybavuju, měla za téma "ultra violet", předtím to byl "lesk a třpyt". nejzajímavější nápad marcat ocení epesním osmdesátkovým límečkem v historizujícím stylu.
fotoreporty z posledních myrioram si můžete připomenout tady a tady

podle marcat se jedná o typický osmdesátky, který rády vykrádaly romantický detaily z různých dějinných epoch. tenhle límeček na nás působí současně viktoriánsky i folklórně, naložit s ním ale můžete podle fantazie. ideální je podle nás zejména pro glam rocker(k)y, hospodyňky, latentní karkulky a alenky, babičky, lolitky a francouzský pokojský z pornofilmů.

pokud jste právě teď zatoužily po něčem vintage, mrkněte se na k marcat na facebook nebo zajděte  k lazy eye do boudoiru na letné, kde kromě lazy retro šatů najdete i dobový doplňky od marcat.
pokud chcete soutěžit o tenhle kouzelný límeček, dejte tip a nechte tu na sebe kontakt. hrajeme do pondělí 18. 3. (do 00:00).

6 komentářů:

  1. Límeček okukuju už od včerejška, nic originálního mě ovšem nenapadlo.. tedy, první, co mě napadlo, bylo téma Twin Peaks, to by se mi líbilo.. (nebo s lesem něco, téma Hajný Robátko?:) dasac139@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  2. Límeček je decentní, trošku retro a nostalgie po dávných časech. Napadlo mě, že by to chtělo na jaře trošku rozdivočit, co takhle inspirace ze zvířecí říše, trošku divočiny - vždyť kočky jsou přece šelmy...

    OdpovědětVymazat
  3. epesní! a dresscode? inspirována límečkem, zavzpomínala bych na dětství. ať už to budou vytahané punčocháče do kterých se nedá nasoukat, kšandy s autama nebo mrkací panenky... zkrátka se vyfiknout dle dětské módy svých mladých let :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Límeček je nádherný! Napadá mě, že je správný čas řešit "festivalovou módu", ať na festivalech není nikdo po zadu - ještě je čas shánět super oblečky, ale až bude léto, není čads na nic, jen z festivalu na festival ...

    OdpovědětVymazat
  5. Límeček je výborně notalgický a tak já just navrhuju téma & dress code z jiného soudku - co takhle: "sci-fi, futurismus a wir sind die roboter"?
    (sarka.novakova@nkp.cz)

    OdpovědětVymazat
  6. Atomik Circus - Le retour de James Bataille
    zusje@seznam.cz

    OdpovědětVymazat