5. 3. 2013

artsemestr zima 2013: poslední listování




o zimě na všup už - přísaháme - letos naposled.

miakarina si dala práci s videem, na kterém si se mnou můžete zalistovat portfolii několika studentů z ateliéru módní tvorby a ateliéru designu oděvu a obuvi. moc se mi líbila téměř dezertní krabička filipa jakaba, která shrnuje jeho semestrální  kolekci inspirovanou  nedávno zesnulou fešn ikonou annou piaggi a  její fiktivní cestou do tokya (proto ty dřevěný boty a la geisha). nezapomněly jsme samozřejmě ani na lay sedlákovou, jejíž bych si ráda přisvojila trench coat, nebo na záhadný folklórní šaty lenky vackový nasáklý šťávou z ještě záhadnějších bobulí (kdo je zvládne identifikovat dostane pochvalu za bystrost), který vznikly v ateliéru designu oděvu a obuvi.  

no, a samozřejmě jsme si nemohly pomoct a vyštrachaly jsme ještě pár dalších fotek...
(na omluvu za neustálé připomínání expozic již uplynulého artsemestru lze oprávněně uvést, že například v ateliéru designu oděvu a obuvi visely během týdne někdy i jiné exponáty než během vernisáže - srovnejte s tímhle prvním reportem), nebo jsme si prostě během druhé návštěvy všímaly jiných věcí...)

Monika Krobová

Lenka Vacková (stáž)
 
       

v ateliéru módní tvorby jsme pečlivě prolistovaly většinu katalogů a skic k vystaveným modelům a minikolekcím (viz. video). pak už jsme musely domů, protože jsme u toho tak trochu zapomněly na čas. 

Lay Sedláková


naše obrázková exkurze na všup je tak pro letošní zimu hotová.  rozhovory s některými ze zmiňovaných studentů však najdete na stránkách pořadu modeschau, tak si je nenechte ujít.

3 komentáře:

  1. 11 koček - moje pravidelná dávka porna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to nám samozřejmě hrozně lichotí, ta asociace s pornem. děkujem!

      Vymazat
  2. ooh kéžby se tyhle kousky daly normálně pohodlně někde dát koupit!

    OdpovědětVymazat