18. 2. 2013

vegan chilli a zimní piknik na sněhu

ještě než se podělíme o recept na banánovo oříškový 'cheesecake' s čokoládou, kterým se kočky ládují denně (nebo taky ne)...něco na zahřátí.
blouděním po všech ateliérech všup nám pořádně vyhládlo - umění je intelektuálně náročný a mentální aktivita spaluje hrozně moc kalorií - pivko bylo hodně studený a navíc byla venku fakt zima. nenapadlo nás nic lepšího než si udělat piknik na sněhu a zahřát se za pomoci něčeho ostřejšího (placatka tentokrát zůstala doma).




pipilotti a miakarina skloubily dohromady svoje zkušenosti s vařením chilli a naštěstí se to moc nepodobalo patlání dortu v režii pejska a kočičky.

recept na vegan chilli s tofu


olej na smažení
špetka soli
1 střední cibule
1 lžička zauzené sladké papriky (nemusí být)
mleté chilli podle chuti
špetka římského kmínu
špetka šalvěje
lžička tymiánu
1 bobkový list
1 balení tofu natural (uzené bývá podle zkušenosti ještě lepší)
2-3 mrkve
1 řapík celeru
1 větší červená paprika
kukuřice (1 malá plechovka nebo pár lžic podle chuti)
200 g cherry rajčátek
1 plechovka červených fazolí
1/2 plechovky bílých fazolí (nebo cizrny)
2 dcl rajčatového pyré


na cibulce osmažíme na kousky nakrájené tofu a zasypeme kořením. přidáme nadrobno nakrájenou mrkvev a celer, po pár minutách i papriku. vaříme na středním plameni asi pět minut, přidáme fazole a nakonec rajčátka a kukuřici. zalijeme rajčatovým pyré a do směsi vložíme jeden bobkový list. podle chuti můžeme ještě dochutit solí a kořením a necháme tak 10 - 15 pobublávat. podáváme s bílým chlebem  nebo bagetou. 
případným variacím se nebraňte, skvělý je tenhle hřejivý a sytý pokrm například s cizrnou


P.S. a co si  na zimní pikniky berete vy?

4 komentáře:

  1. super recept :) nikdy me nenapadlo do chilli dat tofu ;) vyzkousim ;)

    OdpovědětVymazat
  2. wow boží, chilli miluju, vyzkouším!! díky za tip! jo a teď ještě ten cheescake símprosím! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Je to vynikající! :) Byla to parádní večeře.

    OdpovědětVymazat