8. 2. 2013

Racek

oficiální preview fotka, která udává pochnurný tón kolekce  (kromě elektrický modrý tam veselý barvičky nebudou),  foto Vojtěch Veškrna

Tvůrčí duo Mirka Horká (absolventka Designu oděvu na UTB) a Štěpán Růžička (absolvent ateliéru K.O.V. na VŠUP) chystá na Shooting Fashion Stars zajímavou módní přehlídku.  Takovou divadelní. Jejich kolekce Racek je totiž  inspirovaná stejnojmennou   hrou od A.P. Čechova. Spolu s Veronikou Ruppert z Modeschau jsme je včera přepadly; VR v rozhlase, já v karlínském ateliéru, který Mirka sdílí například se Sisters Conspiracy. Výsledný rozhovor si poslechněte zítra v Modeschau (nebo později ze záznamu), na fotky z aťasu s rozpracovaným Rackem se můžete podívat už teď a tady.


Pánská móda je Mirčin směr a cíl prý už od bakalářky a stále ji baví. Racek představí 12 pánských modelů.  Tentokrát se ale na oblečení objeví i ženské prvky (schválně si pak povšimněte zapínaní; bude totiž zprava doleva jako u dámských košil). Koncept je promyšlený do takových detailů jako jsou například knoflíky, do kterých bude laserem vepsaný název kolekce.  Ideálem by prý bylo  vytvořit celou kolekci i s vlastníma botama, ale to už by asi nešlo stihnout. Snad se ale dočkáme hůlek a ponožek, možná i originálního tracku od jazzmanů z Republic of two, hudební dvojice, jejíž jednou polovinou je právě  Štěpán Růžička. Po módní přehlídce na SFS (11.dubna) se Racek představí ještě v divadelní performance (detaily později upřesníme). 


na štendru visí rozpracované modely nové kolekce Racek, hned vedle nádherně barevné kolekce Duše na oko (diplomka rozšířená pro prezentaci na Designbloku v rámci přehlídky Men by ZOOT) a Negativ (k vidění byl na Prague Fashion Weekendu i na Dreftu)

kůže se u Mirky používají z rubové strany

nejvíc se mi líbilo tohle hedvábí. jsem zvědavá, co z něj nakonec bude.

brýle z anglické konfekce a lebečky Štěpána Růžičky použité v Mirčině kolekci Negativ jako šperky (jinak Štěpána můžete znát i jako tvůrce krásných ptačích broží z víček od zavařovaček)


detaily z dnešního fittingu (fotila Mirka na telefon)
Děkuju Mirce za zaslání fotek z dnešní zkoušky a přeju oběma tvůrcům, ať stihnou kolekci  v klidu  dodělat. My  máme zase o důvod víc těšit se na duben.
p.s. lednovou návštěvu u dalšího z finalistů projektu Shooting Fashion Stars - Pavla Berky - si můžete připomenout tady


4 komentáře:

  1. - o ano !
    poslouchala jsem prave včera rozhovor na vltave, kterej me neskutecne navnadil .)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslela jsem, že v Rep.of two je Mikoláš Růžička? Nechci rejpat, jen mě zajímá, zda je to opravdu tatáž osoba. J.

    OdpovědětVymazat
  3. V Rep.of two je jak Mikuláš Růžička tak i Štěpán Růžička :)
    M.

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to hezky a těším se jak to dopadne, ale zrovna zapínání zprava doleva je podle mě přežitek i u dámského oblečení. Pokud vím, je to z toho důvodu, že dámám dříve s oblékáním pomáhaly služky a takto se jí ty knoflíky či háčky lépe zapínaly.

    OdpovědětVymazat