3. 2. 2013

kočky, internety a lidský práva

bydlení pro všechny 


možná pořád ještě řešíte toho prezidenta. my už ne. není to jenom proto, že si myslíme, že tykadla si zasloužej skoro všichni politici. dějí se zkrátka věci, nad kterými si papaláši tak jako tak umyjí ruce, věci, který se tu dějou ať sedí na trůně vašek, miloš nebo karel. tyhle pocity asi sdílela většina lidí, kteří se před týdnem sešli na demonstraci před MPSV a usilovali o audienci u paní ministryně kvůli krizové situaci, do které se dostalo několik romských rodin v jedné rozpadající se ubytovně. přišla i táňa (ta kandidátka, samozřejmě).

foto F.Kostlán (romea.cz)

"Můžeme se přetrhnout solidaritou s feministickými anarchistkami (toto sousloví si řekněte třikrát nahlas, nejlépe před zrcadlem) Pussy Riot, což je jistě v pořádku. Když se však rozhodne různorodá skupinka demonstrantů projevit solidaritu s těmi, jejichž základní lidská jsou porušována před našima očima, skončí to zatýkáním a policejní brutalitou. Navíc přímo v budově Ministerstva práce a sociálních věcí (TOP 09 - víc, než si myslíte)." 


velice trefně podle nás situaci popsala jedna z účastnic demonstrace, dokumentaristka apolena rychlíková, která svoje rozhořčení vyjádřila tímhle článkem v deníku referendum. líbí se nám její postřeh, že my slušní a chytří se tak rádi pohoršujeme nad porušováním lidských práv všude možně ve světě, jakmile se to ale děje kousek od nás a jde nedejbože o "cikány", kašlem na to. radši si vemem na klopu nějakou módní placku (a připadáme si s ní TAK nekonformě) a jdeme do nějaký fair trade kavárny, chtělo by se dodat (tam mimochodem probíhal náš podemonstrační debrief, haha, kde jsme se od apoleny dověděli i o koulovačce s policejními robokopi, které jsme se s dětmi ovšem už neúčastnili).

z Listiny základních práv a svobod, článek 30  (foto: iniciativa bydlení pro všechny)

právo na bydlení pro všechny se nelíbí například jednomu blogerovi z idnesu. po přečtení podobně roztomilejch článků od namachrovanejch a  provokativně politicky nekorektních týpků, mezi jejichž hobby patří kromě "rodiny" i "obranná střelba", máme chuť přejmenovat tuhle rubriku z "koček a internetů" na "we don't want to live on this planet anymore". hlavně, že mu předsudky pomáhají udělat si v celé situaci hned jasno...  

... do sociálně vyloučenejch si každej rád kopne (ať jdou makat a furt si nestěžujou), na politický scéně  zas kdekdo rád využije jejich situace v humanisticky se tvářících výrocích, se kterými se u jistý části populace dá zabodovat. málokdo se ale sebere a jde například blokovat vystěhování romských rodin z ubytoven v Ústí, tak jako v posledních dnech několik desítek aktivistů z celý republiky. i díky jejich úsilí všechno směřuje k dobrému konci (situaci sledujte na fb iniciativy bydleni pro všechny).
(
foto ustecky.denik.cz)

happy end pro všechny 

škoda, že pro děti 'sociálně slabých' se nepíšou podobně vzdělávací knížky, jako je tahle krásná publikace alfie's home o tom, že homosexualita je vlastně takovej projev nedostatku otcovský lásky spojenej se sexuálním zněužíváním. třeba takhle podobně vzniká i chudoba a za všechno může úchylnej strejda pete. naštěstí ale stačí si pobrečet a nechat se od taťky podržet v náručí a všechny nemoci jako homosexualita nebo chudoba zmizí. a pak už nás čekají jenom světlé zítřky kapitalistického světa, kterým můžeme čelit ruku v ruce s nancy.




víc si o dětský knížce alfie's home od 'vyléčeného homosexuála se třemi dětmi' richarda cohena můžete přečíst na stránkách right wing watch, kde jsme na ni taky narazily my. kniha vyšla v roce 1993 a my doufáme, že se snad od tý doby něco změnilo a slovní spojení 'unwanted same-sex attraction' je v dnešní době považováno hlavně za roztomilý oxymoron (i když letmý pohled na některé internetové stránky je pro nás docela deziluze).
máme naší planetu rády, takže na ní chcem žít i nadále, občas nás ale některý lidi fakt děsí. 

6 komentářů:

  1. kocour si cení kočičí odvahy vyjít do ulic a nezůstat jen u slov! mimochodem, věděly jste, že ta nechutná homosexuální nemoc jde léčit i modlitbou a pánem ježíšem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. o tom jsme už taky něco slyšely. akorát nevíme, jestli v případě, že to náhodou nefunguje, je na vině pacient nebo zda je to boží vůle...

      Vymazat
    2. http://www.addictinginfo.org/2013/02/06/ex-gay-crusader-who-publicly-bragged-about-being-cured-caught-trolling-for-men/

      k tématu.

      Vymazat
  2. závěrečné prohlášení iniciativy Bydlení pro všechny stojí za přečtení:

    http://denikreferendum.cz/clanek/14919-zakryli-jsme-se-satky-aby-neslo-o-tvare-a-jmena-ale-o-odhaleni-problemu

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy musím říci, že se kočky letos rozjely :)), nestačím se divit, jaký máte záběr :)) klobouk dolů.
    Co se týče pomoci sociálně slabýtm, myslím, že "mocní" tohoto světa ať už jsou jakkoli politicky orientovaní nemají nejmenší zájem na odstranění chudoby či pomoci sociálně slabým. Vše je velký business, ať už je to u nás nebo v Africe.
    Sociálně slabí jsou závislí na systému/státu, pomoci a to se dá dobře využít/zneušít, pod záštitou humanitární pomoci, jde především o obchod ať už se zbraněmi nebo s byty apod.
    Mně jsou hodně blízké myšlenky permakultury. Tam je pro mě něco hmatatelného, jak se stát svobodným soběstatčným, nebýt závislý na systému. Má to širší záběr, nejen pro sociálně slabé ale i pro všechny, kteří jsou chyceni v systému konzumu, hypoték,supremárketů...

    zajímavé filmy o premakultuře třeba tady
    http://www.jindrichovice.cz/cs/web/podnikatele/rodinna-farma-permaland/000433_bill-mollison-australsky-zakladatel-permakultury.php

    krásný umělecký film o přirozeném přístupu k životu
    http://www.jindrichovice.cz/cs/web/podnikatele/rodinna-farma-permaland/000436_peter-vido-living-lightly.php

    za zhlédnutí stojí i film Mikrodluh
    The micro debt
    http://www.youtube.com/watch?v=3i3BhPKkVHo

    OdpovědětVymazat
  4. díky moc za názor a za linky. takový komentáře chceme dostávat pořád.

    OdpovědětVymazat