24. 2. 2013

kočky, internety, lidi a subkultury



všechny fotky obytechalidech.com, kočku fridu si mnozí z vás jistě pamatují z naší návštěvy u kučína

český projekt o bytech a lidech, představující zajímavý osobnosti v jejich přirozeném teritoriu, tedy obydlích nebo ateliérech (prostě taková česká verze selbyho, a toho mají kočky moc rády), má čerstvě nový webovky. vaše voyeurský oko tam může nahlídnout třeba ke kučínovi aka deaf messangerovi, michalovi burdovi z triba nebo dj dimitrymu
projektu moc fandíme, facebookový stránky o bytech a lidech najdete tady.


víte, co to je Hyper Involuntary Panic Stress Tension Elevation Response disorder? jestli ne, tak se podívejte na následující video s výčtem příznaků a potenciální léčbou. možná tím totiž ve vašem nejbližím okolí někdo taky trpí:



v takový tý edgy knížce o subktulturách se této nemoci věnuje celá jedna kapitola (na obranu karla veselého uveďme, že h.i.p.s.t.e.r. porucha byla zřejmě oficiálně klasifikovaná až o něco později), s východiskem, že hipstři jsou takovým zrcadlem - nebo produktem? sorry, už si to moc nepamatujem, ani to nemůžem ověřit, neb publikaci v knihovničce nemáme a v neděli je knihovna zavřená - naší nemocný a povrchní doby. ne, že by kočky nesouhlasily, doba nemocná je, jenže která doba nebyla a co vlastně není produktem svý doby.  
propírání hipsterství se může zdát už docela out of date, jenom nás trochu znepokojuje, že jakkoli hipstři kategoricky odmítají mainstream a propagujou cokoli, co je zrovna hip, další skupina lidí to se stejnou ortodoxností odsoudí jako záležitost hipstrů. přitom by bylo celkem fajn, kdyby lidi začli víc jezdit na kolech, ne třeba jenom proto, aby mohli ostatním ukázat svoje fixie. nebo se stravovat s ohledem na životní prostředí nejen kvůli tý nově otevřený raw vegan restauraci. tak asi budem doufat, že se z toho stane mainstream a lidi budou běžně kupovat lokální ekologický potraviny a férový kafe a radši než autem budou jezdit na kole nebo chodit pěšky.


a když už jsme u těch vegan restaurací, od 11. února v praze funguje rozvážka poledních menu na rostlinné bázi za hodně lidové ceny (meníčko polívka+hlavní jídlo+salát za 100 včetně rozvozu). na facebooku vegan life najdete připravovaná menu na týden dopředu, přičemž pokud víme, objednává se vždy den předem. kočky určitě někdy vyzkouší a poreferujou, ale pokud už někdo máte zkušenost, budeme rády, když se podělíte s náma i ostatníma čtenářema. 

6 komentářů:

  1. to o bytoch a ludoch fajn koncept, selby milujem, ale bohuzial v tejto ceskej verzii dost zaostava kvalita fotiek, a zaujimavost interierov. aj ked mozno hlavne je to tymi nemasnymi neslanymi fotkami. skoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kočky by ocenily hlavně nějakou postprodukci fotek...na druhou stranu jsme rády, že to tu někdo dělá...

      Vymazat
    2. ale jo, jasne, je to fajn, sak ono sa to snad casom posunie, zacinat nejak treba, takze drzim palce

      Vymazat
  2. Vegan life jídlo zní náramně! Nemám fcbook, tak mě zajímá, jestli to funguje jen na rozvážku nebo jestli se na ty dobroty dá někam zajít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. funguje to opravdu jenom na rozvážku, taky bysme si rády zašly někam posedět, tak třeba časem.

      Vymazat
  3. To je bomba! BOMBA! Takový český Todík Selby ;-). Nenechám si ujít ani jediný byt. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat