14. 1. 2013

zimní saláty

vypadá to, že by to chtělo tu hutnou po-i-před volební atmosféru trochu odlehčit. přeci jenom žaludek máme my kočky poněkud přecitlivělý a sklenička něčeho ostřejšího ne vždycky pomůže. takže dneska to bude o salátu. taková menší óda na granátový jablka. 

skilly davida černýho bohužel nemám, ale zas mi za to nikdo nezaplatil, žejo

na severní polokouli je jejich sezóna od září do února, ale jelikož mám od malička granátový jablka spojený s vánocema, konzumuju je nejčastěji v zimě. 
v jednom granátovým jablku se podle chytrý wiki stránky skrývá asi 600 zrníček, obsahuje vápník, fosfor, železo, hořčík, sodík draslík, vitamíny B, C, i A - co to konkrétně znamená se zeptejte svýho výživovýho poradce. dal jméno jak zbrani, tak českým pyropům. granátový jablko je prostě cool ovoce, i když nemá číro ani šlechtickej původ a slupka je podle wiki nejedlá s třema vykřičníkama. my kočky, co preferujeme zaječí stravu, ho nejraději v salátech s univerzální zálivkou olivový olej,citronová šťáva, balsamico, sirup z agáve, růžový pepř, sůl

tady jsou dvě oblíbený kočičí variace, kterýma určitě nic nezkazíte: 



9 komentářů:

  1. Mňam... dostala jsem strašnou chuť, hned zítra kupuji granátové jablko.

    OdpovědětVymazat
  2. Já vás zbiju. Takový chutě mi dělat:)!

    OdpovědětVymazat
  3. taky jsem dostala chuť. stavim se u potvůrky na večeři :D

    OdpovědětVymazat


  4. "na severní polokouli je jejich sezóna od září do února, ale jelikož mám od malička granátový jablka spojený s vánocema, konzumuju je nejčastěji v zimě."??

    OdpovědětVymazat
  5. uveri mi nekdo, kdyz reknu, ze jsem granatovy jablko v zivote nejedla?

    OdpovědětVymazat
  6. Takový salát jsem ještě nejedla, celkově jsem nikdy nekoupila granátové jablko, i když si ho např. v nějakém jídle dám ráda. Třeba to někdy zkusím (trošku mě děsilo to dlabání semínek, určitě bych je měla po celé kuchyni,...) Veronika

    OdpovědětVymazat
  7. Je to krásný, ale já radši lokální produkty - takže v zimě jablka, mrkev, brambory .)

    OdpovědětVymazat