13. 1. 2013

kočky, internety, zmrdi, hipstři a volby



asi bysme bohužel musely žít na marsu (nebo na ganymedovi, to je takovej sen jedný z jedenácti), aby se nám vyhla většina předvolebního marasmu. jako uvědomělé kočky jsme se nakonec k urnám i přes vrozenou lenost dokopaly, asi jen proto, abysme pak odpoledne schlíple z poza pece sledovaly, jak to všechno dopadne. jako správný socky jsme volily vlevo, dokonce jsme se zasnažily i s tou volební kalkulačkou...podle který teda kandidáti moc doleva nejsou, žejo. táňu ctí, že by jako jediná nejradši neobchodovala se zeměma porušujícíma lidský práva, ale stromy se asi nechaly obměkčit pohlazením stejdy z vysočiny. tak teď už jenom napjatě čekat, jestli vyhraje strejda kořala nebo knížepán s čírem od davida černýho. 
mimochodem, ta fejsbuková masáž nás docela překvapila. a taky to, kolik lidí se dokáže ztotožnit s tajpkem, co by vyznamenal bratry mašíny a nejradši by zrušil právo žen na interupci a přitom by rád prezidentovi rozšíril pravomoci. ale to my kočky asi jenom máme (stejně jako anarchisti) mindrák z krkonošskejch pohádek a trautenberga. jaký trauma máme z becherovky a objímání stromů radši rozebírat nebudem. 


Tyhlety umělecký iniciativy, mluvkové bez peněz. Bez ničeho. Jako ať jdou do prdele všichni. Si myslej, že je tady někdo zvědavej na hereckou a uměleckou politiku? Ať se podívaj, jak to dopadlo, buzeranti. Mě se prezidenská volba netýká, nejdu tam, není to moje věc, nezajíma mě to. Když to jsou takový hrdinové, ať se vedle toho nechají vyfotit sami, ne? Všetečkové. V týhle zkurvený zemi je to stejně jedno. Tohle je nějaká banda srabů, co nemaj ani korunu. Vemte si na dlani chlup.

broship of the ring
náladu nám spravila ilustrátorka Noelle Stevenson, kterou zajímalo, jak by asi vypadal pán prstenů jednadvacátýho století - elfové jako banda metrosexuálů, hobiti jako hipstři posedlí starbucks a gandalf jako král hipíků. the broship of the ring. nejradši bysme tohle všechno viděly v podobě nějakýho animovanýho seriálu (à la nejgeniálnější animák všech dob - adventure time, třeba).
Noelle mimo jiný taky kreslí fantasy webkomiks nimona a spoustu dalších věcí, který můžete najít například na jejím tumblru

35 komentářů:

  1. Umělci sou ohledně politiky odborníci na arogantní vyjádření.
    Jenom čekám, kdy se objevěj tresty pro lidi, co nevolili a nepropagovali Karla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my doufáme, že milošovo volební tým přeplatí ten karlovo a david černý pro něj vymyslí třeba nějakej pěknej piercing nebo tribal nebo tak. ať je na co koukat.

      Vymazat
    2. milé kočičí dámy, to jste mě potěšily, že tady nepropagujete karla. no, asi proto jste muj blog z nejmilejších.
      nějak to teď patří k bontónu přažskejch kulturních či intelektuálních elit (nebo jsou to všichni, včetně třeba toho davida černého, skrytí katolíci a bojovníci za církevní restituce, kteří si přejí zachovat akcie na doručitele i placení školného...).
      my tomuhle agitačnímu vzepětí s přítelem doma pracovně říkáme Sartrův syndrom, to se nám zdá tak nějak výztižný. lucie

      Vymazat
    3. lucie, tys nás taky moc potěšila. děkujeme. sartrův syndrom je fakt geniální, asi vám to ukradnem.

      Vymazat
  2. Začínám být na naše "pány umělce" alergická. Dřív to byli hladoví komedianti. Jeden talent od pánaboha, ale mozek utek, což platí i dnes, kdy si říkají "umělci". Nevím, kde berou tu drzost, brát se jako rádci.
    Též mě baví hloupí mladí lidé, co se vidí v Kájovi. Ono je to děsně in a cool volit pana knížete. Škoda, že ti tupci nevidí, co je za ním. Ale mladí byli vždycky nejvíc zblbnutelní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono je taky asi děsně cool nějak nebrat ohled na politický fakta, ale tak hlavně že pan kníže je ten progresivní kandidát, když ho podporuje ta mládež

      Vymazat
    2. mě naprosto dostal tenhle graf z volební kalkulačky, kde zvítězil sobotka a jen se dvěma procenty naprost propadl karel

      děsí mě, že si lidi nezjišťujou fakta. a to, že si neuvědomujou, jak málo maj s tím cool karlem společnýho...

      samozřejmě, že kalkulačku si udělalo "jenom" milion třistatisíc lidí a že to je jenom takový nástroj, který třeba nemusí zahrnovat témata, která jsou pro daného voliče prioritní, ale stejně, jediný, co bezpečně eliminuje, jsou emoce a kulty osobnosti).

      http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151171322336621&set=a.10151171322311621.443147.89896151620&type=1&theater

      Vymazat
  3. milé kočky, tímto se omlouvám za self promo, ale ta fejsbuková masáž mě taky nasrala...jsem ale asi fakt v menšině, protože nikomu furt před xicht nestrkám svoje kandidáty a díky tomu jsem mezi známými ted taky v postu "zmrd měsíce"...

    http://pragueneedsmorestyle.blogspot.com/2013/01/volim-volis-volime-vole.html

    šířím ex post, neagituju
    jako já mám ráda umělce, ale ne nátlakovou mediální masáž, kdyby mi radši někdo namasíroval záda...nebo tlapičky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no my to taky publikovaly ex post, ale tý agitce ze všech stran jsme se nestačily divit.
      jenom si nejsme jistý, jak se to umění slučuje s politikou. jako jestli to dělaj zadarmo a čím je to přesvědčení motivovaný

      Vymazat
    2. jak co, jak kdy...umělec taky těžkej život má, ale je to prostě kontroverzní, když si na jednu stranu třeba hrajou na nezávislý a nepodplatitelný, ale klidně prodaj svoje dílo nějakýmu zmrdíkovi z pološedý politicko-ekonomický sféry...s tou kampaní to bude ryze propagační...jeden začne a ostatní se začnou nabalovat, ptže podporovat karla je najednou děsně cool

      Vymazat
    3. Já hlavně nechápu, proč se umělci cítí být elitou. Baví lidi, mají určité nadání, fajn. To z nich ale nedělá moudré. Když vidím ožralu Hanáka, nebo hlupačku Issovou, obrací se mi žaludek. Je zajímavé, že takto nevidím vystupovat třebas vědce. Čím to asi bude...

      Poslední dobou se mi zhnusila Veronika z CzechChicks. Obecně holky mají kolikrát potíže s češtinou, což je ostuda, vzhledem k tomu, že se věnují humanitním studiím, ale propagovat svou volbu se nestydí. A takových hloupých blogerek je víc. Chudinky si ještě myslí, jak vypadají osvíceně.

      Vymazat
    4. Ja bych rekla, z mezi umelci, zejmena herci a zpevaky, je proste vic extrovertu, kteri vedi jak oslovit publikum a protoze rada z nich je extrovertni hodne, proste citi potrebu davy oslovovat ponekud vic, nez treba vedec. Soucasnou situaci nebudu komentovat ani resit kdo koho voli, jen si vzpominam na rok, kdy vyznamnym mesicem byl listopad. Tehdy tobylo taky hodne o hercich a spol. Cili - nerikam kdo koho podporuje a jestli je to dobre nebo spatne, jen me udivuje ze se ted podpore hercu dost lidi divi. Jo a Tomas Hanak sice neni muj super cup of tea, na druhou stranu alkohol nepije radu let, tak je trochu divny ho titulovat ozralou. Prinejmensim, jako vedkyne, bych rekla ze je to velmi nepresne oznaceni.

      Vymazat
    5. no tak já bych asi byla opatrnější s tím srovnáváním s listopadem 89. ale samozřejmě maj umělci právo se vyjádřit a to mi zvláštní nepřipadá - ať se každej vyjadřuje k čemukoli a jakkoli, někoho je jenom víc vidět...jenom se jako divim těm, co se tím nechají ovlivnit bez ohledu na nějakej ten fact check.

      Vymazat
  4. Já už se bojim FB skoro i otevřít, protože to, co bylo před volbami bylo divný, ale to co je teď, když pan kníže postoupil, je ještě horší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak už aby to bylo za náma. ale pan kníže ještě hodlá utratit cca 5 mega, tak se tomu asi nevyhnem. leda že bysme zajely kácet stromy na vysočinu (akorát my kočky máme teda stromy bohužel rády a myslíme se, že za to narozdíl od filipa renče nemůžou).

      Vymazat
  5. Je mi tak nějak jedno, kdo bude prezidentovat. Poprvé v životě jsem celé volení bojkotovala. Poradci zařídí aby to bylo decentní a v rámci slušnosti. Spíše mě děsí, že prezidenta jde volit 60 %, ale krajské zastupitelstva jenom 34 %. Chtějí lidi takovou tu parlamentní monarchii jako mají v USA nebo v Rusku? Proč se kandidátům vyplatilo do toho vrazit tolik peněz, když prezident má jenom malé pravomoci? To za tím asi něco bude...
    Ale díky bohu, pan Fisher do dalšího kola nejde a paní BOBO taky ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ale tak jana byla vážně vtipná...a jako ať mě její názory děsí sebevíc, šla do toho s parádní vervou.

      Vymazat
    2. Buran se bohuzel utrhne i s celym hejnem poradcu, viz nyni ignorace vsech Slovenskych medii, kterym pry uz neposkytne zadny rozhovor. Protoze v jednom deniku ktery uz tak nesnasi si neco dovolili. Druhy kandidat nepotrebuje, aby ho nekdo skolil a krotil co se noblesy a velkorysosti tyce. At je kazdej necim nejak nevhodnej, prave ta nizka pravomoc a uroven verejneho projevu je oba tak polarizuje, ze pro me je to jasny. S KS se ve svem zahranicnim domove nemusim stydet. MZ by byl pro smich vic nez ted VK, coz uz jsem taky zazila. V novinach psali jen o antiperlovem utoku a ukradenem peru. Obavam se, ze to bylo spis pro legraci, zatimco arogantni statnik je vazne ostuda, zejmena pokud jde o primou volbu ...

      Vymazat
    3. Zeman považuje novináře za póvl... však on to kolikrát i póvl je. Žádná nestrannost. Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

      Vymazat
  6. ... no já se zastávám všech kteří prostě cítí odpovědnost za svůj názor a hlas .
    Ano možná jsou umělci víc emočnější a sebestřednější ve svém projevu než je někdy zdrávo -
    ale to je přece jen dobře- vyjádřit svůj názor = to je princip demokracie .
    Nemyslím že umělci jsou lidi bez peněz a mají plnou pusu hesel a prázdné kapsy !!!!
    Ten kdo se nebude stydět za prezidenta z Vysočiny je na tom ted se svým svědomím asi líp ...
    Taky bych na hradě vyděla ráda uplně někoho jiného ...
    ale ...
    Když bude kralovat Vysočina budu se zase o trochu víc stydět říci přátelům v zahraničí :
    " Hello ... Im Czech :( "

    a tak jsem nakonec setsakra ráda že jsou tu ti umělci a jejich "masáž "


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejsem si jistá, jestli mám sílu se stydět za prezidenta...respektive jestli to má cenu. klaus byl spoustě mých zahraničních přátel k smíchu, nicméně jim došlo, že za to jaksi lidi až takovou odpovědnost nenesou.

      ten zdendovo citát je docela out of context, vyjadřoval se k nelegálnímu použiti nějaký části jeho tv show pro fischerovu antipropagangu. nicméně mi to přišlo vtipný vhledem k tomu, jakým způsobem je cílená kampaň karla schwarzenberga.

      Vymazat
    2. Souhlasim s anonyminim komentarem, ziju v cizine a moc bych si prala, aby jedinej znamej Cech se jmenem Zeman byl ten kouc, kteryho zboznuji mi Italsti kolegove. Tentokrat si za prezidenta muzeme.

      Vymazat
    3. nene Karel Zeman!

      Vymazat
  7. Z výsledků voleb je mi taky mdlo, i když jsem to vlastně čekala. Plno mých facebookových "přátel" (studentů) knížete volilo a já je podezřívám z toho, že jim prostě jen připadá vtipnej a tím to většinou končí. Mě namíchla hlavně ta masáž - nevol x, jinak se tam dostane y a ty budeš koukat. Po volbách mi pak bylo skoro líto, že jsem dala přednost "slabšímu" kandidátovi před Jirkou, ale přece nemůžeme všichni pořád jen kalkulovat a hrát nějaký ubohý hry. V druhém kole volit už nebudu, je to prašť jako uhoď. Pseudolevičák a pravičák, který se nám snaží nakukat, že levá ani pravá neexistuje.

    OdpovědětVymazat
  8. Přiznám se, že jsem volit nešla. Nebylo koho. A hlavně si myslím, že celý tenhle systém je špatně, špatně nastavený. Ale na druhou stranu odmítám kohokoliv nazývat hlupákem pro jeho politický názor, přestože také nadšení knížetem plně nechápu. Řekla bych na druhou stranu, že kandidáti nám nastavují zrcadlo, jsou zrcadlem celé naší společnosti. A o naší spoelčnosti nemám valného mínění.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no, jestli nám kandidáti nastavujou zrcadlo, tak to potěš. ale ona je demokracie naštěstí taková nedokonalá věc, tak si můžem říkat, že některý lidi reflektuje ta táňa...třeba spoustu těch, co nešli volit, nebo tak

      Vymazat
  9. Nechci za prezidenta někoho, kdo podporuje výrazně církev katolickou! Kdo volí knížete, nejspíš nezná dějiny vlastní země.
    A jo, fakt věřím tomu, že většina mladých volí knížete, protože jim připadá vtipnej, bohužel tomu věřím. Nebo spíš často i vím.

    OdpovědětVymazat
  10. Názorů tolik jako děr do prdele

    OdpovědětVymazat
  11. Já budu volit Gandalfa!
    Btw, všiml si někdo jak skvěleje je BRoTR?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já artíka...ten by udělal pro nás nejvíc (sežral by celou poslaneckou sněmovnu)

      Vymazat
  12. deti moje holt prva priama volba prezidenta, musite si to uzit. My to mame na Slovensku stale ale ziaden strach, cim viac tych volieb bude, tym menej exotov sa tam bude hlasit. Poprve je vzdy najzabavnejsie

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuju za super článek od srdce! Jste prostě mňaudámy, líbí se mi tu čím dál víc :o)

    OdpovědětVymazat
  14. Po 100 letech jsem si pročetla Kočky a nezbývá mi, než souhlasit. Sice je to teď už stejně jedno, ale jsem ráda i zpětně, že to někdo napsal.
    Z lidí, co znám, volilo někoho jiného jen málo lidí. Byla jsem trochu za komunistu a nezodpovědného voliče ... ještěže už je po všem a můžeme jít zas na apolitický pivo.

    OdpovědětVymazat