11. 10. 2012

kdyby kočky byly muž

Kdyby kočky byly muž*, chtěly by nosit něco z toho, co viděly na přehlídce tří českých pánských kolekcí na Designbloku. Překvapilo nás, že  nepůsobily ani tak svojí "českostí", jako spíš kosmopolitní a světovou šmrncovností.

*přesnější asi je, kdyby kočka Pipilotti byla muž a starala  se o svůj vzhled líp než teď

Untitled 1IMG_0431
IMG_0461IMG_0434

Jako první veselé Sistersconspiracy, jejich parádní svetry, žlutá bunda a kraťasy na vaší plachetnici. Kromě vtipných svetrů (některé starší - puntíkaté - se objevily i v hledišti a jen zářily) opět bodovaly svými barevnými ponožkami se vzorečkem tvořeným cizokrajnými vlajkami. Kdo by si kupoval Happy socks, když tu máme tohle happy duo, jehož optimistický design snad ani nemůže mít původ v naší suchozemský kotlině s nepříliš vlídným podnebím. Ti kluci námořnický vypadali díky sestrám tak dobře!
oblečení z nové kolekce Ahoy Sailor je již k dispozici v sesterském showroomu v Karlíně


IMG_0507IMG_0497
IMG_0475IMG_0492IMG_0478IMG_0518IMG_0521


Nápaditá a vtipná (!) byla taky Mirka Horká, která měla v poslední době dost nabitý program. Určitě stojí za to poslechnout si s touhle mladou, šikovnou a pracovitou (tři fashion weeky v řadě se dvěma úplně odlišnými kolekcemi by asi zvládl jen málokdo) návrhářkou zajímavý rozhovor v Modeschau, pořízený během Designbloku Veronikou Ruppert.

Když její poslední model nečekaně rozvinul rudou vlečku u svého fraku a hodil ji před sebe, překvapeni  byli snad úplně všichni (já se ze svojí pozice těsně pod molem lekla, že na mě padá umělá krev).

IMG_0537IMG_0554IMG_0562

První pánská kolekce již etablovaného designéra Pavla Ivančice je jakýmsi manifestem módního minimalismu. Podtitul "nic na tom není a ono to úplně stačí" je celkem výstižný pro striktně puristické ztvárnění kolekce Antidot, tedy Protijedu, který značka Muset nabízí.

trojka


...kdyby kočka Pipilotti byla muž, chtěla by nosit například tohle.

...miluju žlutou a ty jejich svetry (Sisters Conspiracy), rudej kabát je střihově i barevností naprosto nejvíc šik (Mirka Horká) a černá kapuca s šedými teplákokalhoty zas vypadá nenápadně, pohodlně a elegantně (Pavel Ivančic).

2 komentáře:

  1. Hmmm, některý kousky fakt povedený. Červenou mám rád, ale tady je jí na mě privela.

    OdpovědětVymazat