12. 9. 2012

Zahrada Petry Ptáčkové

IMG_7081

Petra Ptáčková, kterou můžete znát třeba jako bývalou Shooting Fashion Star, studuje momentálně v Paříži na škole se strašně dlouhým jménem.* Odtud přivezla i svoji Zahradu, kolekci inspirovanou Trnkovou klasikou o pěti klucích, co si chodí hrát do krásné staré  zahrady, kde je trápí zlostný kocour (a oni trochu jeho... je to náš kamarád, takže bacha!).   Kolekce pro mě vyjadřuje radost z přírody a jejích barev a taky lehkost pozdně letních dní.   Líbilo se mi, jak autorka použila jemné tóny, které někde evokují blednoucí nátěr laskavého zahradního trpaslíka, jinde zase stromy a květiny v zahradě, kterou nikdo neudržuje, která je světem sama pro sebe.

IMG_7143

V divadelně pojaté přehlídce vystoupily typově dobře zvolené modelky, které jen podtrhly celkový charakter Zahrady.  S kočičí kamarádkou MarCat jsme si je jednu po druhé prohlížely a postupně nám docházelo, že to všechno nejlíp vypadá na pihatý víle, která je srdcem vlastně kluk-rošťák. Až pak přišla s potleskem Petra Ptáčková a nám bylo všem jasný, že ta holka v kšiltovce, trochu Huck Finn a trochu éterická víla v šatech z pavučin,  je vlastně návrhářka sama.

IMG_7110
IMG_7123
IMG_7141
double 2double 3IMG_7082IMG_7167

Něco ze Zahrady uvidíte i na poslední přehlídce Prague Fashion Weekendv soutěžní sekci START-UP (neděle 21:00 - 22:00). Každý návrhář tu ale předvede pouze pět outfitů, tak jsem ráda, že jsem Zahradu mohla v The Chemistry Gallery vidět celou. Dnešní report berte tedy i jako další PFW sneak peek, a to poslední, protože od zítra už se jede naostro.

IMG_7169

Vpravo Veronika Ruppert z Modeschau, která bude mít jako jedna z porotkyň soutěže START-UP těžký úkol vybrat vítěze. Těšíte se na PFW a máte mezi soutěžícími svoje favority? Já se třeba hodně těším na boty AWKWARD a na "božskou máju" Maju Božović.

644166_10151046544568531_1226377393_n

Díky Robertovi, kterej měl nedávno výstavu ve Fotograf Gallery, za tenhle poslední snímek s přehlídkovou kumpánkou MarCat, která, jak možná víte, miluje fialovou, ve volném čase prodává vintage oblečení a šperky a některý dokonce redesignuje (víc tady).

IMG_7171

École de la chambre Syndicale de la Couture Parisienne  

6 komentářů:

  1. foto č 1 :) strašne vtipné :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Dají se ještě lístky na PFW koupit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Divam se na ticketstream a vypada to, ze uz ne. Tak asi bohuzel.

      Vymazat
    2. Ale fashion showroom, prodejni galerie cz a sk navrharu a projekce fashion filmu je dostupna vsem. Salmovsky palac na Hradcanech sobota a nedele odpoledne.

      Vymazat
  3. Na těch fotkách to vypadá ještě mnohem lépe, než ve skutečnocti. Ani nevíte jakou mám radost, že se vám to líbilo, že ty tři hodiny s kulmou v ruce za to stály. Děkuju moc, že jste přišly, jak za sebe coby backstageistu, tak za pořadatelku Martinu, která má celý projekt a jeho cestování na starost a holky navíc líčila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to jsem vůbec nevěděla, žes to česala ty! bylo to moc hezký a dobře se to k oblečení hodilo.

      Vymazat