7. 9. 2012

PFW klíčovou dírkou: Mirka Talavašková pro Delor

IMG_6676IMG_6590

Příští týden začíná čtyřdenní Prague Fashion Weekend, první ze tří pražských polotýdnů módy, jejichž časové nahuštění do období babího léta některý z nás patrně uštve (tahle roztříštěnost nás teda trochu štve).   Pověst art direktorky Oldřišky Křížové dává naději, že remake PFW bude rozhodně k lepšímu a třeba se i přiblíží světovým fashion weekům (například i důrazem na progresivní českou tvorbu). Nová produkce a koncept jsou pro mě důvodem, proč se chci v příštích dnech téhle akci trochu víc věnovat a s foťákem navštívit některé z návrhářů, na jejichž vystoupení se těším.

double 2

Dneska se klíčovou dírkou můžete podívat na kolekci Mirky Talavaškové, vlastně jí můžete tak trochu nakouknout přes rameno jako já.

Mirka teď už nenavrhuje jen tak sama za sebe, nýbrž pro renomované krejčovství Delor (což je asi jedna z těch věcí, kterou znáte jen  pokud na to máte, čímž se dá vysvětlit moje nejapná reakce na Mirčino rozzářené "od srpna budu pracovat pro Delor" otázkou "co to je Delor?"), se kterým právě na PFW vystoupí ve čtvrtek večer (lístky na Prahu jsou bohužel rozebraný,  na Slovensku by snad ještě mělo být místo, tak neváhejte a sežeňte si lístek na Bratislava Fashion Weekend na tuhle neděli).

IMG_6627

Košile a většina šatů a pásků ještě nebyla došitá, když Mirka přijela s kolekcí na fitting (to není nic sprostýho) do obchodu Pedrette v Masné ulici. Kabáty tam ale byly všechny a byly na mě snad až moc luxusní (vlna Dormeuil a 20% kašmíru je pro mě pořád ještě trochu sci-fi). Vybíraly se tu k nim boty, které Marika a Petra nechávají šít u malých obuvnických firem v Itálii a dovážejí do Prahy. Spolupráci s konceptem Pedrette ve finále doplní ještě náramky a náušnice od Kláry Šípkové, což je podle nás dost dobrá volba. K jednoduchým střihům inspirovaným gruzínským lidovým krojem (to je ta kolekce, která Mirce dlouho nedala spát, jak se můžete dočíst v našem jarním rozhovoru s Mirkou tady) se Klářiny minimalistické šperky budou skvěle hodit. 

IMG_6752
IMG_6651IMG_6625Copy of IMG_6585doubly 1IMG_6594IMG_6688IMG_6734IMG_6596IMG_6598IMG_6581IMG_6582IMG_6580IMG_6693doubly 3.bmp

Poslechněte si, jak Mirka popisuje své rozhodnutí propůjčit svůj talent Deloru v nedávném díle pořadu Modeschau. Co si o té spolupráci myslíte? A jak na vás působí nová kolekce? 
Mně se strašně líbí ty čb podšívky a černé hedvábné šaty. Celkově se mi ale zdá, že stylem bude kolekce vyhovovat spíš starším ženám (ehm, a ne mladicím s mozkem teenagera jako jsme my).

IMG_6699

5 komentářů:

  1. och, to je pohlazeni na duse, je to uzasne, moc se tesim na vase dalsi reporty, ty kosilove saty c. 13 jsou famozni!

    OdpovědětVymazat
  2. je to nádhera! moc se těším na reportáž z přehlídky!

    OdpovědětVymazat
  3. vypadá to krásně, hlavně ty dlouhé sukně a šaty!

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, a ty boty! Dívám se na stranky pedrette a asi se tam budu muset jit podivat. Takova krasna klasika!

    Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pedrette můžete sledovat nově i na FB!

      http://www.facebook.com/pages/Pedrette/256287317782902

      Vymazat