4. 6. 2012

síťovky


Trh na náplavce na kole jen tak neprojedeš. Lidi jsou totiž všude. Lepší je se u každýho stánku zastavit a přinést domů nákup čerstvých potravin. Sice se v poslední době o farmářských trzích mluví v souvislosti s různými podvody, my tam přesto rády chodíme. Je fakt, že nechápeme, co tam dělají třeba mořský ryby nebo "léčivá" vína, pro lokální suroviny a produkty tam ale občas zaj(e)dem. Chleba, rebarbora,  bylinky, květiny neuvěřitelných barev a pražský cider z českých jablek, to nás baví. Chcete vědět, co jsme si tam  s Romanou koupily? A víte, kdo šel s náma?

double hh
sajdr, sídr či sidra od F. H. Pragera a jeho recyklovaný  láhve  
IMG_2222
IMG_2285
IMG_2328
IMG_2279
IMG_2370
IMG_2372


Asi jste už správně pochopili, že jsme vám nechtěly ukázat jenom naše nákupy, ale hlavně naše nový nákupní tašky. Jsou od Heleny Heinz a připomínají síťky na mýdlo, který si možná někteří pamatujete z dětství. Tyhle plastový síťovky poslední dobou konkurují našim oblíbeným plátěnkám. Hlavně se nám líbí ty opravdu velký, co se dají nosit přes rameno. Pořídit si je můžete od půlky června přímo u Heleny v Soap ateliéru ve Vodičkově ulici nebo koncem týdne v SUMMER SHOPu na pražský VŠUPce. A pokud byste měli o víkendu cestu do Vídně, stavte se na FESCHMARKTu a Helenku tam od nás pozdravujte!


 ...a jelikož jsme šly s Helenou a Romanou taky krmit labutě, těšte se ještě na jednu reportáž s  kolem gazelou a HH síťovkama! Labutě jsme si sice domů neodnesly, zato jsme jim v síťovce něco přinesly.


seznam prodejců najdete na stránkách farmářských trhů

11 komentářů:

  1. takže síťovku nutně potřebuju jak jsem právě zjistila! :D
    supr že bude možnost je koupit na všup, chystám se, poprvé, tak jsem zvědavá!

    OdpovědětVymazat
  2. Síťovky jsou skvělé. Já teď zas úplně propadla plastovým košíčkům, chodím s nima i do školy.

    OdpovědětVymazat
  3. tak zrovna ty mořský ryby mi tam nevaděj, prej bychom jich měli jíst co nejvíc:P (prej:D)

    ale rebarboru a šnitlik v sítovce chválim a sítovky máte krásný=)

    já si z trhu v sobotu odnesla akorát květák, chleba a koláč...rebarbora na mě sice mrkala a koláč miluju, ale nikdo mi ho nechce udělat a já na pečení zrovna nejsem

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  4. fňuk, odkaz na pragerův cider nefunguje D;

    OdpovědětVymazat
  5. wow ty síťovky jsou bezkonkurenční, úplně cítim tu nostalgii, mýdla si pamatuju :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty síťovky jsou megakrutopřísno skvělé!!:)

    OdpovědětVymazat
  7. teda, vy máte těch síťovek!
    na náplavce na trhu jsem byla jen jednou (bydlím totiž na Jiřáku, takže chodím spíše tam) a dost se mi tam líbilo, akorát těch lidííí!

    OdpovědětVymazat
  8. Síťovky jsou úžasné!! Jaká je cena? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty malý se prodávaly už na code:mode, a to za 150 Kc kus. u těch ostatních cena ještě nebyla stanovena. pro info pište rovnou Heleně: helen.heinz@seznam.cz

      Vymazat
  9. Síťovký jsou skvělé, opravdu hned se mi vybavily ty mýdla v síťkách ve školce. I nákupní reportáž je nesmírně vyvedená, takže netrpělivě vyhlížím, co jste ještě s gazelou vyváděly!

    OdpovědětVymazat