25. 6. 2012

Nanovo OPEN


Nedávno otevřeli kluci z NANOVO svůj novej showroom na Kolbence. Jejich obchod s krásným a funkčním designem 60. až 80. let se totiž pěkně rozrůstá. Pro někoho je to možná jenom naleštěný retro, mně se ale líbí, že po tolika letech jsou nábytek, lampy i hračky stále skvěle použitelný. Navštivte Nanovo showroom dřív, než si to rozeberou Zápaďáci a taky v případě, že se z vaší nepohodlný IKEA sedačky stalo odkladiště novin a rádi byste si místo ní pořídili nějaký über-cool křeslo, na kterým se bude dobře sedět aspoň jednomu a ještě u toho bude vypadat děsně dobře.

IMG_4019

K místu s industriální minulostí jako jsou budovy bývalýho ČKD se Nanovo exponáty skvěle hodí. Je to tam celý těžce "berlínsky" cool (což píšu jenom proto, že všichni, co na otvíracím večírku byli, samozřejmě včetně Adama Nanovo a Jirky Nanovo, jsou z lajfstajlu současnýho hipster Berlína úplně hotový a já mám nutkavou potřebu to nějak shodit.  jo, vlastně všichni z toho byli hin, až na jednu kamarádku, která nenávidí barevnej Brusel a sedmdesátkovej sektor a já musím říct, že tenhle postoj je vlastně docela sympatickej, protože  je to asi jediná holka, která doma nechce mít kočku od Niklový a bruselskou trojnožku pod květináč). I když mě poslední dobou začíná retro už trochu štvát (československej socík styl a taky ty perfektně upravený anti-intelektuální 50s ženy), pokud není ultrafeminní a puntíkovaný, pořád se mi líbí. Mám ráda ten maskulinní design hodinek a hodin a nenačinčaný lampy průmyslovýho vzhledu. Taky se mi líbí silniční kola, který rychle jezdí (...protože na něm v košíku nevezete kufr se šminkama a navoňenýho čokla). A naprosto miluju "Made in Czechoslovakia". A proto Nanovo stále ještě fandím.

IMG_3988
IMG_4028IMG_4015IMG_4014IMG_4012
IMG_3985
IMG_3946
double 1IMG_4001
double 2
IMG_4054
double 3
IMG_3999
IMG_4115

NOVINKA: zřídily jsme si tumblr a budeme tam odteďka dávat fotky, který se nám nevejdou na blog a u kterých se nemůžeme smířit s myšlenkou, že je nikdo neuvidí. na bonusovky (třeba na  šklebícího se Toníka) se můžete  podívat SEM

 P.S. možná působím jako misogynní kočka, co nemá ráda Berlín, hipstery a psy. je to samozřejmě blbost.

za gif [to je ta hejbací fotka, mami] děkuju miakarině!
IMG_3936

14 komentářů:

  1. Já retro ráda, jen je mi sympatičtější, že si ho najdu u konťasu, než že za těžký prachy koupim, abych byla hin. Na druhou stranu Nanovu fandim, ale doufám, že mi nevyberou popelnice před nosem. Superupravená bejt neumim, je mi to záhadou, jak to ty holky dělaj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...nebo nekoupí na blešáku na Kolbence za rohem:)

      Ne. mně se taky moc líbí, že to dělají a že ty jejich věci jsou ve skvělým stavu. já si to taky ráda najdu někde sama, ale znám lidi, kteří jsou za možnost koupit něco už předvybranýho a opravenýho rádi, protože mají peníze, ale nemají čas chodit po blešácích a kontejnerech. navíc ten design je mnohdy nepřekonanej a věci jsou stějně funkční jako současný novinky. a dlouho vydrží.

      a k těm holkám: taky je to pro mě záhada.

      Vymazat
  2. ..A navíc maj kuci peknej vizuální postřeh :)
    A ty prostory miluju.. nejvíc bych chtěl ty zásuvky co sou všude po tom baráku.. Ty mně teda berou! Haf

    OdpovědětVymazat
  3. www.novoretro.net byli uplně první a já je miluju!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ;) Jasně, protože je z Brna, že? Novoretro je fajn, ale má jiný koncept. Zahrnuje i design první republiky, 30.,40., 50. léta - to Nanovo se zajímá striktně o design od 60 až 80. let. Mám ráda oba obchody, protože nejsou stejný. Navíc i ta selekce v rámci têch překrývajících se období je trochu jiná, stejnê jako ve dvou starožitnictvích nenajdete stejný vėci.

      Vymazat
  4. Ha, já mám tu skleněnou formu na bábovku i s tou origoš krabicí, dostala jsem ji věnem, jj maminka pěkně schovávala... jo, to mi připomělo, že taky schovávala oblečení a můj malej dneska byl ve školce ve starý flanelový košili po mým bráchovi, nějak si to nedal vymluvit, tak jsem ho nechala, když z ní byl tak nadšenej... a měl s ní úspěch, hned jak vešel do třídy paní učitelka na celou třídu: "Jé co to máš za prádní košili!" zářil jak slunce :)))... "frajerská kovbojská" :))...

    OdpovědětVymazat
  5. práve sme od nich kúpili jedno kreslo pre brata! doručili nám ho priamo do Bratislavy :)
    mám rada oba obchodíky

    OdpovědětVymazat
  6. Ta forma na bábovku je tak strašně úžasná!!! Bude to mou vysněnou věcí a zařazuji si jí do seznamu "co všechno chci zvládnout a mít do svých 30 let" :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já retro ráda nemám. Obzvlášť ne socialistická 70, a 80. léta. Jen z toho důvodu, že se mi to nelíbí. Některé staré věci mám ráda, jenže tam bývá citový vztah. Osobně bych si nic takového nekoupila a upřímně je mi jedno, jak moc je to módní (a jak jsem já sama mimo). Líbí se mi funkcionalistické věci z doby první republiky, tam bych byla ochotná udělat vyjímky.

    No, dobrá, udělal jsem vyjímku a pořídila si jarmilky, ale to opravdu to jediné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jejich ceny jsou nemravné . Na Aukru to člověk sežene za 1/3. Na vesnický burze za 1/10. A z konťáku to vylovím zadara.
    Ale maj vkus a držím jim palce. Jen z věci od nich bych nikdy neměl takovou radost, jako, když si ji sám ulovím i opravím. Jenže byt, sklep i garáž sou už plný , asi jim budu muset začít konkurovat :-))

    OdpovědětVymazat
  9. já asi nutně potřebuju to kolo :) budu se tam za nima musit vypravit...

    OdpovědětVymazat