29. 6. 2012

Balerínky na míru od Zuzany Serbák

IMG_2950Mám nový boty a jsou pohodlný jako bačkůrky. Jsou od designérky Zuzany Serbák, od který už jedny letní boty mám (podívat se na ně můžete sem). Tyhle jsou ale jedinečný; jsou totiž šitý na míru.
IMG_2949
Když jsem v únoru dělala se Zuzkou rozhovor pro 11 koček (připoměňte si ho tady), zatoužila jsem po vlastním páru balerínek. Nejen proto, že jsem chtěla pro svoje nohy něco orginálního, ale i proto, že vlastně vůbec žádný balerínky nemám. A co je na pražskou dlažbu pohodlenější než takový bačkůrky, který vám padnou jako ulitý? No, vlastně jsem se trochu bála, že se mi s úplně plochou podrážkou nebude chodit dobře. Naštěstí se ale moje obavy nepotvrdily a v nových botách si dost libuju. Dokonce jsem z nich neměla ještě ani jeden puchýř a ten se mi udělá skoro vždycky, když mám na sobě poprvý boty naboso. Sedí perfektně a ten princeznovskej výběr barev a silikonovýho ornamentu na špičce (což je mimochodem Zuzčina specialita) byl na přání. Jsem spokojená a Zuzce moc děkuju za veškerou péči, kterou v jejích rukách boty prošly, než doputovaly ke mně
IMG_8075 Moc ráda bych pro vás podrobně nafotila celý proces výroby balerínek, jelikož má ale Zuzka dílnu až za devatero horami, daleko na Slovensku, nafotila mi alespoň některý kroky pracovního postupu ona sama (foceno na mobil, tak buďte shovívaví). Nejdřív mě ale čekalo měření chodidel, a to i přesto, že mám celkem jasnou konfekční devětatřicítku. Obě nohy mi Zuzka obkreslila ve svém pražském bytě a nákres si pak odvezla do Dunajské Stredy.
IMG_8078
Emailem mi pak poslala dva návrhy barevný škály. Měla jsem sice dost konkrétní představu (kombinace šedý, růžový a oranžový a navrch růžovou silikonovou pracičku jako z formy na vánoční cukroví). Z možnosti vybrat si ze dvou podobných variant jsem byla celá tumpachová. Posuďte sami:
barevnost ZS
Pak už jsem jen čekala, až se Zuzka ozve zase z Prahy a já si půjdu hotový boty vyzkoušet a vyzvednout. Mezitím se ovšem v tajemný dílně odehrával proces, který vám bohužel neumím popsat, ale jeho součástí je podle Zuzčiných slov "strih, vysekani vrchnich dilu a podsivky, siti, obraceni, priprava napinaci stelky, priprava opatku a tuzinky, cvikani, pudovani, vyroba podesve, brouseni, pridelani podesve, ruzne dokoncovaci prace..." (mám to bez diakrititky, protože se bojím, že předělám slovenský slova k nepoznání). Nemáme tu sice celou story, nabízíme však alespoň malou ochutnávku
IMG_1750double ZS
f002
_MG_9191
_MG_9207
Fotografia-0101
Fotografia-0102
_MG_9185 IMG_2952Kdyby vás zajímala cena, tak balerínky na míru vás vyjdou kolem 3000-3500 Kč, záleží na konkrétním páru a materiálu. Pokud byste měli zájem, prohlédněte si Zuzančiny stránky a napište jí mail (zuzanaserbak@hotmail.com). Pokud vám taková zakázka přijde v principu  příliš snobská čí princeznovská, můžete se o některý z jejích balerínek a sandálů ucházet v obchodech Parazit, Hard-de-Core a nově v koncept stóru La Gallery Novesta, kde konkurují domácím Novesta keckám a holínkám, který se mimochodem vyrábí taky v tuzemsku [rozuměj Česko-Slovensku], a to ve Zlíně, i když jiným nákladem než limitovaná a zakázková řada Zuzany Serbák.
IMG_4393 Když se tak koukám na tu pečlivou ruční práci a složitej postup výroby, dochází mi, že se teď musím o svý boty dobře postarat. Pořídila jsem si k nim tedy speciální "renovátor" na semiš (sprej a kartáček), protože jsem nikdy semišový boty neměla a nevěděla jsem, co s nima, když vám někdo třeba šlápne zablácenou křuskou na nohu (to byste nevěřili, jak často se mi to stává). Zašla jsem do Masný ulice, kde mají v obchodě Pedrette dost dobrý přípravky k péči o boty, například perfektní zlínský vosk na kůži. Berte to jako můj tajný tip, protože ač z toho obchodu - na rozdíl od svejch nadšenejch kamarádek - zatím žádný boty nemám, přípravků na ně už několik.
IMG_2955

...a na závěr ještě ukázka jiných bot na míru od Zuzany Serbák, který byly pro mojí kamarádku Janku a teď už s ní vesele chodí po ulicích francouzskýho Lille.

14 komentářů:

  1. oh topánky od zuzany sú mojim tajným snom! tie tvoje sú krásne!

    OdpovědětVymazat
  2. Závist, boty na míru :) Možná, že kdybychom všechny měly boty na míru, naše nohy by nikdy nebolely a měly bychom lepší náladu... Já teda v takových botách určitě

    OdpovědětVymazat
  3. jooo, tak na takove papucky si taky nasetrim, radsi jedny takovehle, nez ty patery svine z konfekce, co mi zabiji nohy i po 3 letech noseni :)

    OdpovědětVymazat
  4. Júúú, ty jsou krásné... škoda jen, že nenosím kůži :-(

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherné, všechny troje - včetně sandálů.

    OdpovědětVymazat
  6. ty jsou opravdu krásné,,určitě se v nich bude chodit jako v bačkůrkách :)

    OdpovědětVymazat
  7. Odpovědi
    1. vyšly mě na 2800 a ty zelený vyšly kamarádku myslím na 100 €

      Vymazat
  8. Jůůů, tak další boty chci určitě od Zuzky!

    OdpovědětVymazat
  9. Hezké, u nás v Praze šijeme také :www.lawart.cz

    OdpovědětVymazat