24. 5. 2012

luxusní drápnutí

IMG_1877

Prodejní akci vybraných českých návrhářů v hotelu Mandarin Oriental s podezřelým názvem  á la ženský lifestajlový časopisy - Grace'n'Glamour - jsem navštívila asi omylem. Byla to totiž luxusní módní událost pro sebevědomý a úspěšný ženy nad pětatřicet; nic pro kočky z 11 socek.

Přišla nám VIP pozvánka (asi že děláme do toho českýho designu), z guest listu ale  11 koček na poslední chvíli vypadlo (systém nás zkrátka vyplivl a asi věděl proč), takže pokus o nenápadný entrée mi tak docela nevyšel. Jelikož jsem ale TAK very important, díky jedný sympatický slečně (jedný z organizátorek) jsem se přece jen dostala dovnitř. Moc dlouho jsem se tam nezdržela, brzy jsem chtěla někam pryč; třeba na limošku do ňákýho socka-podniku, nebo prostě jenom ven. 

Já a moje suita jsme si ve stísněný atmosféře (možná to bylo tím hotelem? možná tou cílovkou?)  nedokázaly téměř nic pořádně prohlédnout, natož vyzkoušet. Všichni byli nervózní. Když se do  mě Monika Drápalová (jejíž věci se mi vždycky strašně líbily) pustila, co si jako dovoluju fotit její autorskou kolekci visící na štendru, podlomily se mi nohy a chtěla jsem domů (až vyjdu tím kurzem šití, budu se teda muset spokojit s kopírováním jejích starších kolekcí, který jsou nafocený na netu. sakra!). Sice nejsem bohatá a single manažerská pětatřicítka (nebo jak to bylo), která si  zasluhuje respekt,  zas mi ale není patnáct  a nechci, aby na mě někdo křičel.

Nechci bejt jedovatá, vždyť já jsem přece ta hodná (teda ne tak hodná jako Ida, ale hodná jsem). Jsem ráda za každou akci, která se snaží podpořit mladý návrháře, mají to přece těžký. Chápu tedy motivaci vystavujících; navíc v Mandarinu vystavovalo pár mých dlouhodobě oblíbených (Mirka Talavašková, Pavel Ivančic), kteří si určitě zaslouží zákazníky, kteří na to mají (ne jako my). Pokud je záměrem G'n'G přetáhnout bohatou klientelu z předražených butiků v Pařížský (případně ze zahraničních shopping mallů) k českým designérům, děsně jejich projektu fandím.Oragnizátorky G'n'G jsou ale například hrdý na to, že v jejich odborný porotě zasedl jako arbitr vkusu princ Jan Čenský, jehož hlavní kvalifikací je moderování soutěží Miss (sic.). To mi vrtá hlavou. A proč je prototypem "sebevědomý a úspěšný" ženy podnikatelka v lodičkách, která miluje business módu, to mi taky vrtá hlavou. Možná prostě jenom nerozumim týhle cílový skupině.

IMG_1913
sebevědomá a úspěšná a plísňáky za 10 litrů (ale třeba ne, co já vím)

IMG_1855
při troše štěstí budeme mít brzo každá svůj vysněný klobouček (P.S. Andrea má fakt hezký zuby!)

Pro mě by bylo luxusem  pořídit si šperk z poslední kolekce Zdeňka Vacka a Daniela Pošty (Zorya). Nic podobnýho jsme ale v Mandarinu nenašly, asi je takovej design příliš avantgardní.Výběr šperků a doplňků nás celkově moc nezaujal, jedinou výjimkou byla moc milá a šikovná modistka Kateřina Čadová (mrkněte se na její fler a facebook). Nebály jsme se jí a všechno jsme si mohly vyzkoušet, dokonce i vyfotit. Žlutozelenou rádiovku děsně chci, je totiž luxusní!

IMG_1870
IMG_1848
IMG_1876
IMG_1841
IMG_1864
tenhle klobouček slušel snad všem, hlavně ale Martince

Bejt bohatý, tak si každá odnesem aspoň jedny šaty od Mirky Talavaškový, kterou už z našeho blogu dobře znáte. Na G'n'G vystavovala společně s moc milýma dámama, které mají obchod Pedrette v Masné ulici na Praze 1. V jedný malý italský fabrice  si nechávají šít boty podle svých představ a dovážejí je do Čech. Myslím, že vás k nim brzy vezmu na exkurzi.

IMG_1896
IMG_1898
double 5
IMG_1782
IMG_1781
IMG_1885
IMG_1891
pokus nepozorovaně vynést tyhle šaty Andree nevyšel...

A abych nebyla nefér, musím říct, že i u pana Žilky nám bylo dobře. Povzbuzoval nás: "jen zkoušejte, holky, jen zkoušejte" a my jsme teda zkoušely. Nejvíc to slušelo Lucce, jako vždycky.

IMG_1817
IMG_1824
IMG_1835
double 9
IMG_1777IMG_1776
IMG_1786IMG_1879
IMG_1910
IMG_1878

Myslím, že o tomhle víkendu se půjdu podívat na luxusní pánkáčskou módní akci do Vodičkový, kde Punktura - bohužel - ruší svůj vintage obchod a všeho se levně zbavuje. Říkejme tomu třeba FashionFORlosers. Navíc to bude ve dvoře, takže na čerstvým vzduchu a tam je kočkám určitě líp než v pětihvězdičkovým hotelu. 

IMG_1895

9 komentářů:

  1. To mě mrzí, že Punktura končí.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslela jsem si to... nikde totiž žádný posty a chlubení se... a Kačka na ně taky nebyla dost fashion. (http://www.fler.cz/sugkrasisa.
    Díky za koment...

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek! A klouboučky jsou rozkošné:)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se nejvíc líbily boty. A nejvíc nesnáším aroganci. A od zavedené návrhářky je to zvlášť smutný.

    OdpovědětVymazat
  5. kloboucky jsou povedene, ja bych brala ten svetly s masli. to mi rekni, ze ta kolekce uz neni nekde nafocena a zverejnena, kdyz uz ji monika drapalova prodava? to mi trochu hlava nebere..

    OdpovědětVymazat
  6. moc se mi líbí, jak jsi to napsala upřímně :))
    a ta rádiovka ti fakt sekne!!!

    OdpovědětVymazat
  7. tie klobúčiky sú úplne perfektné, také veselé :)

    OdpovědětVymazat