1. 4. 2012

shooting fashion stars 2012

IMG_8326
IMG_8328

páteční večer v mánesu s přehlídkou finalistů SFS 12 (nejedná se o sluneční faktor SPF, pozor!) a afterparty se slečnou božskou, saxofonem a poloprázdným tanečním parketem jsem si báječně užila. recenzovat módní přehlídky bohužel neumím. poskytnout můžu jen neumělý fotoreport (najděte si ofiko fotky z mola, já tam mám všude hlavy a vůbec je to moje focení bída) a hrst dojmů.

IMG_8591

shooting fashion stars 2012 se v médiích (posloucháme teda jenom rádio) mluvilo  jako o módní události jara. nebýt skutečnosti, že čerstvou novinkou posledních dní je zpráva o konání nového prague fashion weekendu letos na podzim (jehož se k naší radosti ujmou právě rodiče SFS), prohlásila bych letošní hvězdy klidně za fešn událost roku. PFW v novém kabátě má ale ambici postavit se na roveň evropských fashion weeků, a co když se tento záměr vydaří? nezbývá, než se těšit na podzim.

IMG_8317

nám se projekt shooting fashion stars líbí hlavně proto, že se zaměřuje na mladé začínající tvůrce. pro ty může být účast na takové prestižní velko-přehlídce skvělou  příležitostí a odrazovým můstkem k profesionální kariéře módního návrháře. letos se kromě čtyř mladých, krásných a perspektivních prezentovala na SFS i stár českého fešn byznysu, Jakub Polanka.

IMG_8329
IMG_8335
IMG_8339
IMG_8338
...kolekce Tension Ivany Kaňovské. po mole roboticky pochodují ženy-xeny. trochu připomínají osmdesátkový sci-fi nebo latexový dominy (prý jsou to feministky, což je info, který trochu komplikuje můj prvotní výklad těchto žen jako futurstických sexsymbolů pro muže a moderních venuší). ke stropu vylétly balonky.

IMG_8349
IMG_8383
sfs double 3
IMG_8360
sfs double 5
IMG_8380
sfs double 4
IMG_8356
sfs double 6
...Petra Pluháčková s kolekcí Skin. nahrubo opracovaná kožená saka a kabátky. dojem vyšisované kůže a matu. krásné vzdušné šaty jako kontrast. PP ještě studuje, a to v ateliéru módní tvorby na všup. nehraje tolik na přehlídkový efekt; o to víc jsem z ní byla nadšená.


IMG_8395
IMG_8402
IMG_8438
sfs double 8
IMG_8429sfs double 9IMG_8428IMG_8414
...značka La Formela (Katarína Kopková, Miroslava Kohutiarová, Antonín Soukup) a jejich kolekce Raven's Flight. nejlepší brýle na noční přelety, peří a potlesk na otevřené scéně (říká se tomu tak i ve fešnu?).

IMG_8455
sfs double 12
IMG_8456
sfs double 11
...Hana Frišonsová a kolekce Sleepwalkers. kluci a martensky. nezakončený lemy (schválně), kápě a třásně. přímý potomek temné matky Mysteries.


IMG_8502
IMG_8541
sfs double 14
IMG_8540
sfs double 16
IMG_8569
sfs double 15
...host Jakub Polanka a kolekce L.A. inspirovaná amerikou padesátých let. peplum,  plastová pelerínka, síťka a průsvitné materiály.  velký potlesk. poznatek: muži, jejichž pozornost dokážou upoutat jedině koukající bradavky, sedí vždycky v první řadě.

IMG_8749
sfs double 1
IMG_8658
sfs double 10sfs double 2
IMG_8765IMG_8766IMG_8695IMG_8738IMG_8675IMG_8636
...áfterpárty.

IMG_8631

novinkou letošního ročníku SFS je právě probíhající víkendový showroomvyražte tam ještě teď a kočky vám garantují, že nebudete litovat. čeká vás nádherný prostor galerie mánes, krásné a originální (myšleno naprosto vážně!) šaty a milí českoslovenští ex-finalisté SFS. nenechte si ujít jedinou exkluzivně módní prodejní akci u nás! (...brzy očekávejte naši reportáž). 

7 komentářů:

  1. Původně jsem se této události chtěl také zúčastnit,ale nakonec jsem přehodnotil svoje plány na včerejší večer a zůstal s přítelem doma zahrabaný pod peřinou s porcí něčeho nechutně nezdravého s litrem červeného vína s filmy na DVD.Takže děkuju,že tímto článkem a fotografiemi jsem se dozvěděl jaké to tam bylo a o co všechno jsem přišel :-)

    www.czechblondyn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. tak se mi zdá že naši mladí návrháři mají talent, líbí se mi u každého něco.. to se mi u těch slavných návrhářů stává málokdy

    OdpovědětVymazat
  3. Muselo to být úžasné. Prague fashion weekend pod taktovkou OLO je skvělá zpráv paroč se těšit na podzim. Jen mi vrtá hlavou, že fashionweek při designbloku se nebude konat? Nebo bude tím,že k řetězci týdnů módy bude patřrit weekend vytlǎcen na vedlejší regionálni akcičku pro plebs? Nevidím do toho, letos už jsem zase outsider, ale stejně, máte o tom nějaké informace? (byla jsem na showroomu... A žádný tak dobrý výběr návrhářů jsem ještě neviděla. Poděkujte za mě organizátoŕum, prosím.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fashionweek bude také (ale organizuje ho jiná agentura než PFW). bude toho nějak hodně :) z toho, co jsem zaslechla od různých návrhářů se mi zdá, že rozhodně větší zájem budou mít o prezentaci na akci, kterou bude pořádat právě stars production a oldřiška (olo) křížová.

      a souhlasím s tou chválou showroomu. hlavně nejsou tihle návrháři vidět všude. a bylo tam krásně, viď? (více v dalším reportu:)

      Vymazat
  4. krasny report, nejen pro nas mimoprazske. na PFW se uz tesim, new fresh style si nenecham ujit!

    OdpovědětVymazat
  5. tie ruzove saty sú krasne. ale modelky by sa mohli najest

    OdpovědětVymazat
  6. To se nedivím že sis to užila Pipiloti. Já se tam byla kouknout dnes a i z procházky okolo stojanů jsem byla nadšená. Tím jak se vymykala (nebo tím, že jsem fanda sci-fi? :) mě dostala výstava modelů I. Kaňovské. ty materiály, tvary, prostě bomba. A na mole to vypadalo ještě líp. víc takovýchhle akcí, prosím :)
    p.s. slečna božská mě pobavila

    OdpovědětVymazat