7. 4. 2012

probuď se, zlato!

design v lese 3

Café V lese je jedním z těch podniků, kam kdykoliv vkročím, zakopnu minimálně o deset kamarádů a známejch. Kdysi takovýmhle místem bejvaly Krásný ztráty, jenomže, kde jsou ty časy. S frekvencí, s jakou poslední dobou chodím ven (ano, kočky mají vždycky spoustu výmluv někam nejít) by mě asi nemělo překvapovat, že jsem V lese byla naposledy před Vánocema na prvním Designu V lese a pak až na apríla, zase za designem.

IMG_9164
IMG_9169
IMG_9172

Sestava prodejců se od prvního vydání poměrně slušně obměnila, stejně se ale nemůžu ubránit dojmu, že se sobě všechny tyhle akce až příliš moc podobají. Taky nevím, proč nepřiznat, že jde převážně o trh s hand-made výrobkama, design-nedesign. Chápu, "design" je teď děsně sexy slovo, takový "bio" veškerý kreativní tvorby, ale mně se zdá, že art&craft by bylo asi přiléhavější označení pro podobný markety (...vítejte v mojí rubrice mámpatentnavýkladvšeho). Módní vintage lahůdky a bytový doplňky pro ty, co trpí estetickou ostalgií, tuhle kategorii přeci jen trochu narušují, ale dobře mi tak.

Copy of IMG_9080

Kromě kapesníků (sic) od Punktury a krabičky s brožema, kterou s sebou všude vozí Kuzmarkt (a přiživuje tak mojí nebezpečnou sběratelskou deviaci), mě tu nejvíc zaujaly knížky z nakladatelství Meander (hádejte, co si dětem při nejbližší příležistosti koupím?) a stolek s občerstvením (piece of cake jedna báseň, perníčky jsem chtěla schovat na velikonoce, ale už v úterý jsem je sežrala. vypadaly sice líp než chutnaly, ale to byl asi point... a hlavně, vysvětlujte to mně, když dojde nutella). Za zmínku stojí i ručně vyráběný hračky pro děti,  ozdoby hlavy (ne všechno peří ve vlasech z vás udělá vílu, ale někdy to vyjde, viz. čb fotka s jejich sličnou autorkou) a krásně vyšívaný ptačí brože

Copy of IMG_9092
IMG_9154
IMG_9157
Copy of IMG_9090
IMG_9153
IMG_9151
design v lese 1
IMG_9159
IMG_9113
Copy of IMG_9078
IMG_9121
Copy of IMG_9089
Copy of IMG_9084
IMG_9077
IMG_9120
Copy of IMG_9086
IMG_9129
Copy of IMG_9111
IMG_9138IMG_9136IMG_9137
...vzhledem ke stáří suvenýru se jistě nejedná o propagaci tý nechvalně známý kapely

IMG_9146
IMG_9148
IMG_9131
IMG_9142
Copy of IMG_9108
Poppy the Hatter

IMG_9134
soutěžní otázka za hvězdičku: k čemu slouží tohle piánko od kuzmarktu?

IMG_9144
tetování paní Punktury a kapesníčky z její dílny

IMG_9126

P.S: název dnešního článku se shoduje s názvem akce, tedy Designu v lese číslo 2 a odkazuje tak samozřejmě k jarní obrodě. jelikož mám dneska patent na výklad všeho, tohle je moje rubrika a jsou velikonoce, čtu v ní spíš novozákonní poselství (z hrobu vstal, odvalen je kámen, ámen). 

13 komentářů:

  1. A vybrala sis nějakého ptáčka? Já pořád pokukuju po dalším! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty máš kulíka, viď? ten se mi se taky líbí, ale zatím jsem si žádnýho ptáčka nepořídila.

      Vymazat
  2. já mám jespáka :) teď pokukuju po kosech nebo ledňáčcích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Áha, tak to si špatnê pamatuju. Tak kulïka si asi pořídím já ;)

      Vymazat
  3. Zdravíme,odpověď na piánko má můj Toník,který ho zkoumal a ví,že neslouží k dobrým účelům...taková nápověda pro ostatní :-)
    A s tím slovem "design" máš pravdu,je skloňováno a zneužíváno až příliš často.Pořadatelé všelijakých akcí,které se teď vyrojily,by si měli pohrát se slovy a tím i zaujmout návštěvníky.Protože je to všechno na jedno "brdo".Děkujeme a zdravíme vespolek PunkTura

    OdpovědětVymazat
  4. a mimochodem není ten muž v lososovém svetru Partyzán od Trabandů? PunkTura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně. Jinak je to taky zakladatel a majitel café v lese, takže podnikatel, ale současně i performer, mistr převleků a pábitel :)

      Vymazat
    2. spíš vábitel, tímto ho zdravím a příště si beru pytel na hlavu s otazníkem :))

      Vymazat
  5. me se libi ty satecky a kapesniky, opet uzasny report! diky za to

    OdpovědětVymazat
  6. Já s tím "designem nedesignem" taky souhlasím, ale právě se to jmenovalo "Probud se, Zlato"..páč jsme měli pocit, že to má mít nějakej jinej název, než ten design..ale pokračování designu V lese to bylo, no museli jsme to k něčemu odkázat..Ale art(craft) taky není zlý..hezký velikonoce.

    OdpovědětVymazat