23. 4. 2012

jedenáctá kočičí pracka

jak už zmínila pipilotti, pro nás kočky se letošní jarní edice code:mode nesla ve znamení sockování a hlavně hledání náhrady za doporučující kočičí prackou označný ateliér TYFORMY. a tak jsme se snažily plížit squatem a vypadat nenápadně, což občas při tom návalu ani nebyl problém. 

ani jsme se nemusely pohádat a dospěly jsme k rozhodnutí, že jedenáctku pro nás doplnila HURA, neboli umělecká skupina Hura Collective sídlící v galerii Hygienická stanice


v baráku jste jí mohli najít v místnosti spolu se spřátelenými United Kingdog nahoře ve třetím patře. úplně první, co všechny příchozí muselo praštit do očí, byl ten nádhernej triptych s grafikama Hzy Bažanta na zdi přímo proti vchodu. já bych asi lhala, kdybych tvrdila, že mě to od první chvíle netáhlo hlavně ke knižnímu vydání kultovního komiksu Pán Času Honzy Bažanta a Filipa Nováka (konečně!). nás kočky ale kolektivně uchvátila veškerá sítotisková grafika Hzy Bažanta, ať už ve formě komiksu, potisků na tričkách nebo úžasnejch velkoformátovejch tisků z cyklu Nusle (něco z toho k vidění TADY), který tolik uchvátily Idu. už si na jeden z nich ostatně brousí drápy. 

v HURA pokojíčku se nám zkrátka děsně líbilo. našly jsme tam oblečení, umění i literaturu. jako by ta zastrčená místnost plná grafiky byla v tom baráku odjakživa (nebo to prostě jenom dokonale doplňovalo tu iluzi, že v Praze konečně vyrostl squat plnej uměleckejch typů). umění, a zároveň street. něco, co se podle nás ke code:mode dokonale hodí. 




1 komentář: