29. 3. 2012

tadyto

IMG_8115

dříve, než nás postihla zákeřná jarní únava, toulaly jsme se my kočky po obchodech. asi tak před dvěma týdny jsme objevily ... jako fakt si nemůžu na jméno toho obchodu vzpomenout, říkejme mu třeba "tadyto"tadyto je nový obchod s recyklovanou módou a designem v pražských Holešovicích (například když budete zrovna v Oku, vydejte se stejnou ulicí směrem na Letnou). seženete  tu  rukodělný výrobky, stejně jako krásný čistý design. narazíte tu na šperky vyrobený ze sklíček od absolutky a semtam se tu na šatech objeví  knoflík pocházející původně z povlečení na polštář. mají tu  esteticky jistojistě nejlákavější ramínka široko daleko, jsou však bohužel jen součástí stacionáře. koupit si ale můžete oblečení na nich visící; většinou se jedná o značku La Folie, která je v tadyto jako doma, protože ji vymyslela jedna ze dvou majitelek obchodu.

IMG_8088IMG_8089IMG_8085

prodávají se tu sice i věci, které jste už určitě někde viděli (třeba kabelky z papírků od žvýkaček), vsadím se ale, že starý hrnky s překvapivou  obrázkovou usazeninou ještě neznáte. mně se v tadyto nejvíc líbí kartonový nábytek  pro děti a balicí papír s botama, do kterýho jsem před dvěma lety zabalila všechny vánoční knížky dárky (prodával se tehdy totiž na designSUPERMARKETU).   zaujala mě také paní, která prý rozplétá starý svetry a plete z nich nový hračky pro děti. nic tu (teda tady) ostatně není k  zahození, zkrátka eko-uvědomění nás vede k objevování krásy v kdejakém odpadku (kdo by před pár lety řekl, že bude plachtovina tak sexy?). 

double 1
IMG_8125
double 3
IMG_8141double 2
IMG_8128
IMG_8131

za lidových 550 jsem tu pořídila  recyklovanou kolovou sukýnku, kterou možná dřív nosil ňákej strejda jako kalhoty, či co já vím.  je to takový ten typ, co vám děsně chybí v šatníku, všude se po něm pídíte, ale nikde ho nemaj, protože není momentálně in. stylem to tedy asi není must-have týhle sezóny, ale aspoň se snaží zachránit svět. a pokud jedním ze současných fešn trendů je zaplavit svět levnýma jednorázovkama, musíme si mňouknout: idealistický sukně mají kočky ze všeho nejradši!

IMG_8120
IMG_8118
IMG_8121
IMG_8082
IMG_8139

10 komentářů:

  1. to je krasny obchudek, ja se taky posledni dobou snazm recyklovat, hlavne zachranuji strasi saty enobo jejich casti od nas ze salonu a uz mam doma celkem hromadu latek a krajek a knofliku, ktery cekaji na pretvoreni, ale uz mam takto zreciklovane plesove saty a sukni. no a jinak si prave siji kolovku, protoze podle me to je nejkrasnesi strih sukne, ktery moc slusi..

    OdpovědětVymazat
  2. takéto obchody mám moc rada

    lesimple.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju recyklovaný a vtipný věci! Teď jsem vyřadila půlku šatníku, tu půlku jsem naskládala do krabice a krabici zasunula pod nový šicí stroj, těším se na hokusy pokusy. Hrníčky s usazeninou nemají chybu!

    OdpovědětVymazat
  4. hele, já bydlím na Letný a vůbec jsem o tom netušila. Jdu se proplesknout a pak prozkoumat.

    OdpovědětVymazat
  5. me se libej "skrine" z krabic od babanu. nemela jsem si kupovat v ikea latkovou "skrin", ale spis hromadu bananu!

    OdpovědětVymazat
  6. Já si zamilovala zvonkohru z lahví. Člověk by neřekl, že kroužky skla tak krásně zní.

    OdpovědětVymazat
  7. jj, taky přešívám a čím dál víc...
    a kartóny nemají chybu, ten kartónový nábytek znám s fleru...
    u nás karóny vedou na plné čáře, malování - vodovkama, fixama apod. lepení papírovou páskou dohromady, stavění měst, aut a hlavně doupat a domečků, velké krabice, do kterých se dá vlézt a když už jsou v totálně dezolátním stavu, tak putují s dovolením malých majitelů rovnou do krbu :))
    ...zajímavý obchůdek, přeji mu hodně zákazníků a dlouhou životnost...

    OdpovědětVymazat
  8. ten obchod vypadá zajímavě, až budu poblíž, tak se tam zastavím :)

    OdpovědětVymazat