2. 3. 2012

ptáček a pár cetek

IMG_5662

dnes jen ptáček a pár art deco cetek z mýho pokladu. až se ozvu příště, přivedu s sebou jednu báječnou mladou šperkařku. těšíte se? 

jo, a ta  slíbená rodinná anekdota z minula: babiččina prateta se vyklonila z okna jednoho smíchovského činžovního domu a něco jí s cinkotem vypadlo na ulici. křikla dolů "Aničkó, podej mi tu bróž!" (babička ještě vždycky říkala "kříkla", ale určitě byste mi tu chybu hnedka hlásili, tak to radši uvádím jen v závorce). "Ale tetó," zahulákalo děvče na celej Smíchov, "to není brož, dyť to sou zuby!"

pokud se smějete, patříte asi k naší rodině, pokud ne, nic si z toho nedělejte.  když se dívám na tyhle úžasný starý brože, vždycky si na babičku a její historky z dětství vzpomenu. říkám si, že bych si měla na stáří pořídit brož v podobě zubní protézy, abych se vyhnula podobnejm incidentům. o každý protéze pak budu moct prohlásit: "ale děti, to je přece brož."

IMG_5624
všechny vintage brože z aukra

12 komentářů:

  1. Moc pěkný :) Na šperkařku už se moc těším :)

    OdpovědětVymazat
  2. chutné :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. To jsou věci, které budou mít za pár let nevyčíslitelnou hodnotu a ty je zachraňuješ pro příští generace. Tedy tak si alespoň já omlouvám nákupy podobných broží kde se dá.

    OdpovědětVymazat
  4. Rodinná anekdota je super:) Chudák prateta.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo ale jak by se s tim jedlo? Ačkoli nejlepší jídlo jsou stejně přesnídávky takže to netřeba řešit :)
    brože jsou krásné

    OdpovědětVymazat
  6. Kočky moje milý, tak to já k vaší rodině urkytě patřim ;-), protože jsem se rodinný anekdotě smála a navíc mám doma (věřte nebo ne) toho běžkaře i rybu! ;-) Možná, že kdysi dávno vaše kočičí prapraprababička byla v biografu s mým prapraprapradědečkem...

    OdpovědětVymazat
  7. Tenhle článek žeru! Historka i brože jsou skvělý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když, sakra, kdybych ty brože tak žrala, tak mi ty zuby tutově vypadnou, co.

      Vymazat
    2. Ano, brože nejíst! radí kočky.

      Vymazat