20. 3. 2012

boho a blogo

IMG_7743
double 1
IMG_7630

jelikož se po internetu šířily zvěsti, že na slavnostní otevření  pop-up stóru značky Boho tuším minulý čtvrtek vyrazí i náčelnice módní unie (a ta nikdy nechodí sama), nechtělo se nám původně ani vylejzat na večer z pelíšků. střetnutí s masovou exkurzí lidí z internetu pohybujících se po prostoru odhadem 15 čtverečních metrů holešovický galerie zvaný  Berlínskej model by kočky asi nezkously. už tak jsme dost plachý a vůbec chceme radši věřit, že ostatní blogeři ve skutečnosti neexistujou, že celej internet je pouhou šalbou lidských smyslů a zhmotňuje se leda ve snu. nakonec jsme se přeci jen překonaly.

double 6
IMG_7690
IMG_7721
IMG_7644
IMG_7635

téma redesignování vintage oblečení a doplňků jsme nakously (ale stále platí pravidlo "do broží se nekouše!") minulý týden v rapportu o blešáku Myriorama. jeho organizátorka Mar Cat (ta s fialovými vlasy) totiž předělává například staré brože a kabelky. podobnou myšlenkou se inspiruje právě i Patricia Madarová, z jejíchž rukou vychází pod značkou Boho třeba polštáře vyrobené z pánských košil, brože ze starých kravat nebo solitérní límečky (fakt hit poslední sezóny, ne? jen vzpomeňte, na kolika blozích jste viděli nějaký to límečkový DIY, vzpoměňte na Chatty a hlavně na Zuzku Kubíčkovou, naší návrhářku roku). a to byste neuhodli, stejně jako Mar Cat sbírá Patricia vintage módu. to se kočkám líbí. kočky totiž také leccos sbírají.

IMG_7627 
IMG_7626
IMG_7692
IMG_7640
IMG_7672 IMG_7649 taky vám připadá, že se lesní instalace povedla? byli jste tam a něco hezkýho jste si odnesli? Jestli jo, tak vám závidíme, protože my jsme zase švorc (šetříme na ODRAZit-PORAZit  a taky na boty na míru, jsme totiž asi kočko-snobi).   IMG_7674IMG_7632double 3
IMG_7745
IMG_7770
double 2
IMG_7670

P.S. některý lidi, a evidentně si na ně kočky zasedly, prostě nevnímaj nikoho a nic kolem a jejich urputná snaha být viděn  se jaksi přelévá v úsilí (ne)stylově překážet. to pak kočky touží být u klávesnice ve svým imaginárním světě internetu, kde se můžou spolehnout na space, remove a delete. v reálu to totiž nejde tak lehce. ještě, že chodíme v převlecích a můžeme nerušeně stalkovat (jo, je to stoprocentní Ken). příště víc bohémů (kouří a pijou venku) a míň blogerů (vystavují se na světle, fotí a špuntujou flow)!

IMG_7662 

23 komentářů:

  1. hele polstar z kosile, to je dobrej napad.

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ráda starý věci. Ale hlavně se mi líbí Vaše postřehy na téma blogová scéna. Začínám ty "haupt" nesnášet. To čemu se tak lacině prodávají. Řetězcová prostituce, kde pasákem je náčelnice módní unie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. muck=) jen at je víc takovejch kopřiv

      pragueneedsmorestyle

      Vymazat
    2. Poslední dobou mě nadchla kniha Pabla Coelha Vítěz je sám. A vzpomněla jsem si právě na módní blogery. Původně jsem totiž chtěla podlehnou chvále svého okolí a psát blog módní. Polechtat svou ješitnost. Pak jsem se naštěstí stopla. Obávala jsem se, abych dovedla být disciplinovaná a nesklouzla k hadérkům a miliontému laku na nehty.
      No a když jsem viděla tento článek, neovládla jsem se, abych si nežahla.
      Váma kočkama jsem si nejprve nebyla jistá, našla jsem Vás před Módní peklo. Určitě jsem zastáncem vhodného oblékání pro vhodnou příležitost. Úctu k lidem, kteří něco dokázali. Obléknu se pečlivě na koncert i na oběd s maminkou. Ale zastávám, že tak lze činit s originalitou a osobitostí. A to kočky evidentně podporují. Takže nakonec, mám kočky ráda.
      A sorry za tak dlouhý koment.

      Vymazat
  3. Ty košilatý polštáře mě docela sváděj k tomu, sáhnout mužovi do skříně s nůžkama:). Jinak pěkný, pěkný ale já si radši upravím a objevím sama. Nejlíp všechno za 30 Kč, alespoň chci-li to jmenovat vintage. A taky šetřím.

    OdpovědětVymazat
  4. holky, poradite mi nejaky e-shop, kde se prodavaji ty spojovaci broze na cirdgany, jak mate vyfocenou tu s baletkama, moc po jedne touzim, ale abych si jen tak pro ni vyjela do prahy je ted nad ramec mych moznosti, jak casove, tak financne.. zboznuji vase reporty!
    a moc se tesim na vase botky na miru...

    OdpovědětVymazat
  5. Jako vždy, radost číst. Vše výše popsané je svatá pravda. Šli jsme se na tu parádu podívat procházkou s přítelem a pejskem, ale bohužel kvůli "nánám" (tentokráte výraz platný pro obě pohlaví), co jen tak postávali okolo stolu (=všude), tvářili se důležitě, odtažitě, nebo alespoň do morku kostí fundovaně (ve skutečnosti prostě jenom čekali až budou foceni, protože fotit se navzájem a blokovat všechny ostatní, kteří se přišli podívat a třeba i něco pořídit je zřejmě hlavní důvod proč vylézt z domu) jsem v hrůzné agónii opatrně prokličkovala miniprostorem a bez jediné šance zahlédnout cokoliv z instalace na stole jsem s úlevou téměř doslova vypadla na ulici. Tam na mne čekali mí milí, co to vzdali po prvním nahlédnutí dovnitř. Mohli jsme jen zkonstatovat, že kdybychom viděli o fous lépe, jistě bychom shledali instalaci moc hezkou a jistě by nás ledasco upoutalo. Takhle jsme ale byli rádi, že to máme za sebou, koupili jsme si čínu s sebou domů a dlouho zase nikam takhle nepůjdeme.

    OdpovědětVymazat
  6. koľko som sa cez víkend naklikala, aby som sa odhlásila z odberania noviniek (stále akýchsi rovnakých) fashion-blogov :D fakt mi to už lezie na nervy. priam viem, čo tam bude, až kliknem na ten blog. a že je to neštýlové až nenositeľné, koho to zaujíma. hlavne že sú jedinečné.
    PS: úplne úžasné topánky!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. modní unie? a to je nějaká bojová jednotka? jako římská želva?

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  8. Oh, vsetko si prosim, predovsetkym limceky, vyzeraju skvele !

    OdpovědětVymazat
  9. mě zaujal ten pásek, jinak to na poslední fotce je předpokládám bloger Víťa nebo no?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha ha, tak jsem si to dobře myslela, ale už jsem nechtěla moc žahat.

      Vymazat
  10. veľmi sa mi to páči! i celý článok

    lesimple.sk

    OdpovědětVymazat
  11. vcera jsem si uzila uzasny clanek a dnes jsem se vratila uzit si komentare. myslim, ze problem je v tom, ze pokud bude blogerskym "klonkam" tleskat jejich siroke publikum, nic se nezmeni.
    kocky patri k jednomu z mala ceskych blogu v mem bloglovinu, kazdym dnem netrpelive cekam novy clanek a tesim se na nej jako na cukrovkar na zakusek.

    OdpovědětVymazat
  12. Milé, kočky, vy už jste se etablovaly do pozice těch, kdo rozhoduje kdo smí kam jít? A mimochodem, to o překážení bych mohl napsat i já o vás, prostě tam nebylo k hnutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jasně. přesně to z toho totiž vyplývá.
      ovšem s etablováním se do pozic těch, kdo rozhodují o tom, kdo kam smí jít (jo, syntax je mrcha), se samozřejmě nespokojíme. taky chceme rozhodovat o tom, co je vkusné a co ne, co by člověk měl nosit například na hory a ne do města...takový ty věci.

      Vymazat
    2. zrovna ty bys měl vycházet jen s povolením, ty křivej a trapnej debile

      Vymazat
  13. Jsem z té nádhery úplně rozechvělá, kočky! A je přece jasný, že jako správný kočičí šelmy máte svoje hlavy, pevné zásady a nekompromisní názory. No kdo by vás nemiloval?!

    OdpovědětVymazat
  14. už zase jsem propásla další zajímavou akci!

    OdpovědětVymazat