24. 2. 2012

Kabát pro Andreu (finále)

Copy of IMG_7192

A je to tady! Kabát pro Andreu je konečně na světě a s ním i závěr našeho seriálu. Kabát má modro-zlatou podšívku, prošitý Límec a lesklou černou srst. Je to velký fešák, a tak nepřekvapí, že se o něj zajímají i v rádiu (v chytrém rádiu). V Modeschau na rádiu Wave se s vámi tuto sobotu podělí o své zkušenosti a pocity zákaznice Andrea a samozřejmě i tvůrkyně kabátu - návrhářka Mirka Talavašková.

Copy of IMG_7209
Copy of IMG_7204
Copy of IMG_7202
Copy of IMG_7216
double 1
S Andreou jsme pro vás vyfotily outfit post (styl "ví, že ji fotíme"), ale i náhodný streetstyle (styl "právě prochází náhodou kolem a neví, že ji fotíme"). Obrazem jsme zachytily i kabátové "před" a "po." Povšimněte si Andrejina zasmušilého výrazu, který doprovází finální kosmetické úpravy řečeného Kabátu (nebo Kabáta?) a zcela spontánní radost z první vycházky v novém kabátě.
IMG_7278
Copy of IMG_7207 očistit, napařit a jít... Copy (3) of IMG_7253
Copy of IMG_7245
Copy of IMG_7243
Copy (2) of IMG_7262
IMG_7296
double 2
IMG_7306
Andrea si k novému kabátu pořídila i nový účes "hair by Ther"
IMG_7320
IMG_7345

Všimli jste si cedulky "made in"? Kdo nám první do komentáře napíše, co na té cedulce stojí,  získává pro dnešek hvězdičku za postřeh.  
Cedulka nás přivádí k důležité otázce - k otázce, která mnohým z vás nedala spát. Tedy, "za kolik?" Kabát vyšel Andreu na něco málo přes 12 tisíc korun (v ceně design, kvalitní italská vlna 3 m, podšívka, práce krejčové, krejčovská práce designérčina, takový ty galanterní serepetičky kolem a taky VIP relax v páře). 
Pokud by měl někdo zájem takto do sebe investovat (a podpořit i český design), vězte, že cena je to pouze orientační a ve finále záleží na konkrétních požadavcích zákazníka a zvoleném materiálu. Počítejte tedy 12 tisíc + (pro bližší info pište na mirka.talavaskova@gmail.com).
Zdá se vám to oká, nebo byste za kabát tolik nedali? Ceníte si originálního designu, domácí výroby a ruční práce? Chceme znát vaše názory.

IMG_7314

a na rozloučenou ještě detaily náhodně vyfocené  po cestě z oběda do cukrárny - ten fashion week  streetstyle styl je teď děsně aktuel:

IMG_7288IMG_7283
IMG_7334

P.S.: pokud jste sem zabloudili poprvé, předchozí dva díly seriálu o výrobě kabátu pro Andreu naleznete tady a tady

38 komentářů:

  1. To byl teda napínavej seriál. A s happyendem. Kabát se fakt vydařil!

    OdpovědětVymazat
  2. Na cedulce stojí "vyrobeno v České republice" a takový ty odborný pindy (snad jen žehlička není škrtnutá).
    Kabát je samozřejmě krásnej.
    Jak se mi ze začátku barva podšívky moc nezdála, tak nakonec v kombinaci s pruhama velmi milé překvapení.

    Vzdychání tu ještě bude dost, tak se tedy omezím.
    A co se týče ceny, čekala jsem vyšší, takže příjemné překvapení.
    Jako 12tis. není málo, ale když si vezmu, že je dám za kabát, který bude podle mých představ a šitý na mě a vydrží mi pěknou řádku let, tak to vůbec nepovažuji za přehnané.
    Dokážu si představit, že bych do toho časem (tak za deset let) šla taky.

    erinayet-mluvi.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Tak kedze v mangu alebo zare stoji kabat kludne 5tisic tak je to cena adekvatna. Mne sa teda nejak moc ten kabat nepaci, ale verim tomu, ze uz len material musel byt pekna "palka", hlavne ak to nie je ta hnusna uni kabatovina v ktorej prevlada polyester a akryl.
    Ja mam par veci, ktore su vyrobene v EU a teda priplatila som si za ne slusne, ale nelutujem to. Treba sa obliekat tak, aby sme nevyhadzovali kazdy mesiac tonu shitnych handier z HMka a potom nam nebude pripadat, ze 12 tisic je vela, lebo vlastne nie je.
    Snad to aj privedie nietorych jedincov k zamysleniu nad tym, ako je mozne, ze prave v tychto retazcoch potom predavaju aj napr kabaty za 300,500 a stale na tom profituju. Ale zase, deti v Bangladesi si asi vystacia s miskou ryze na tyzden. Pre krasu treba trpiet, tak sa to hovori.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost mě stávající módní konzum zneklidňuje. Je třeba si uvědomit, proč je ta cena v řetězcích tak nízká a jestli nám to za to stojï. Dík za reakci.

      Vymazat
  4. to se mi libi. mam rada vsechno tvoreni, takze videt jak vznikaji krasny veci.. mmm!
    ve svy soucasny situaci studenta pez prace zijiciho z penez rodicu, bych si kabat za 12 tisic rozhodne nekoupila, ale cekala jsem ze vysledna cena za takovy designersky kousek bude i vyssi, takze treba.. jednou..

    OdpovědětVymazat
  5. super, už jsemo tom říkala mamce a to o tom docela uvažuje, hned jí přeposílám odkaz!

    OdpovědětVymazat
  6. vlnený? v tom prípade si myslím, že cena je tak akurát. a originalita k tomu.. samozrejme, nie každý na to má, ale kabát je nadčasový, vďaka materiálu dlho vydrží a tak je to dlhodobá investícia. nie sme takí bohatí, aby sme si mohli kupovať lacné veci, či? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Na cedulce stojí "Vyrobeno v České Republice", což je špatně, protože republika má být malé r. A to mě docela mrzí, protože česká cedulka je sympatická věc. Tahle móda psaní velkých písmen všude jako v angličtině vůbec není hezká. Smutné na tom je to, že už si to nikdo ani neuvědomuje. Takhle je dobrý nápad zazděn neznalostí české gramatiky.
    Žofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je dobrý postřeh - předáme dál!

      Vymazat
    2. Fakt docela trapas...

      Vymazat
    3. Jako větší trapas mi furt připadá mít tam "made in China". Marta

      Vymazat
    4. hm, nechtela jsme byt prvni hnidopich, ale anonym 1 i 2 maji pravdu!

      Vymazat
    5. tak dík za inspirativní a originální komentář! (odpověď viz níže)

      Vymazat
  8. urcite je cena adekvatni, takovy kabat slecne vydrzi dlouho, pokud v nem vylozene nespadne nebo nejak mechanicky neposkodi latku, tak si troufam rict, ze to je investice na cely zivot a jaste jeji dcera bude rada, az ho najde ve skrini :). uzasne, ja jsem si zimni kabat pro sebe sila sama a zadny kupovany bych ho nevymenila :) akorat listecek made in czech republic my tam chybi :(

    OdpovědětVymazat
  9. je krasny, ale za tych 12 000 by som radsej isla na dovolenku. holt kazdy ma priority

    OdpovědětVymazat
  10. krásny a hlavne z vnútra :)

    www.karissaworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  11. výsledek vypadá kvalitně a propracovaně, ale já osobně bych za něj tuhle cenu nedala, na to mi přijde zas takový moc klasický ..

    OdpovědětVymazat
  12. Až na tu pruhovanou podšívku se mi kabát moc líbí. Ale já bych za to ty peníze rozhodně nedala. Neříkám, zda je to moc nebo ne, určitě minimálně materiál stál dost, ale přijde mi to i tak dost. A když si vezmu, že ztloustnu nebo zhubnu a začne se nanovo... a jak říká Sezka, radši za to vyrazím někam na dovolenou... Třeba jednou budu na tom finančně tak, že si budu moci dovolit i dovolenou a drahý kabát... ale spíš o tom pochybuju...

    OdpovědětVymazat
  13. Marek Ther? Wow. (zase Marta)

    OdpovědětVymazat
  14. Jestli kočka Andrea není fanouškem Sigmy Olomouc? :D Podšívka je vskutku klubová. Ale nic v zlém. Je to část, kde se lze individuálně vyřádit i na velmi klasické věci. Já bych asi volila křiklavě rudou. Když už bych investovalo takovou částku do kabátu, snažila bych se sehnat podšívku z přírodního materiálu, nikoliv umělou. Trochu mi uniklo z jakého je tato, nebo to nebylo zmíněno. Smím být zvědavá? :) Dle fotek se mi líbí. Je to věc velmi nadčasová. Do takových se hodí investovat. Mám dlouhý kožený kabát za deset tisíc, mám ho několik let a stále je pěkný. Nevím, do jaké míry tady komu vadí kůže, ale zdá se mi ekologičtější než kdejaká umělina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podšívka je saténová a pruhy jsou z hedvábí - díky za dotaz, ještě jsme to nikde nezmínily.

      Vymazat
  15. Kabát je nádherný (zvenku - podšívka se mi vůbec nelíbí). Cena je vzhledem k materiálu a ušití na míru adekvátní. Přestože je výsledný dojem moc pěkný, osobně bych nešla do "zachumlávacího" límce, a to z praktických důvodů - nevím, jak bych vlněný kabát pak pravidelně čistila od zbytků pudru a make-upu, který se na něj na 99% "ošmourá" (mám co dělat s jedním vysokým vlněným rolákem, nad kterým každoročně běduji a pak trávím hodiny s opatrným čištěním - po této zkušenosti se balím jen do šál, které se dají vyprat). Ad cedulka - je to bohužel ostuda, avizovat takhle neznalost pravopisu na svém výrobku...:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K té cedulce - ráda bych se Mirky zastala, zvláštė před anonymy (nic ve zlém vůči konkrétní pisatelce posledního komentu). Mirku i Andreu obdivuju, že se dobrovolně (pro mě a pro 11 koček) staly součástí týhle reality show. Andrea se už o sobě doslechla, že je to asi nějaká pěkná pipina, když si nechává šít kabát na míru a kde ma to vzali prachy, žejo? Mirka teď zas vypadá jako někdo, kdo neumí pravopis.
      Chyba na cedulce (ano, je to chyba, ne módní amerikanismus, jak jiný anonym navrhoval výše) mrzí nás všechny. Chyba to ovšem není její, ale grafické firmy, kde si cedulky zadávala a pravopis ji přitom vůbec nenapadlo řešit. Příští várka cedulek už bude v pořádku.
      Vlastně mě mrzí, že většině lidem je jedno, kdo, kde a za jakých podmínek vyrábí šuntový hadry, který pak všichni bez keců nosíme. Český výrobek pak ale musí být ve všem dokonalý a nejlíp ještě cenově srovnatelný s řetězcema, jinak si příště koupím radši Lacoste, ne?
      Chyby je mi líto, ale nesouvisí s návrhářčinou neznalostí pravopisu (který samozřejmě my všichni, co se vyskytujeme na internetu, ovládáme s bravurou, že?), ale jedná se spíš o nešťastný překlep. A víte co? Chci žít ve světě, kde překlep na cedulce je jediným problémem oblečení, které nosíme.

      Vymazat
  16. Hurá, závěr série :). Kabát je krásný. A Andree moc sluší.
    Cena si myslím, že odpovídá. Rčení o tom že nejsem tak bohatá abych si kupovala levné věci jsem si na vlastní kůži už vyzkoušela a dospěla jsem k tomu, že raději sáhnu po relativně dražším nadčasovém kousku než abych udělala několik levnějších kompromisů. a obecně raději podpořím originální a domácí produkci než dovoz a prefabrikáty... člověk si jich i víc váží.

    OdpovědětVymazat
  17. fíha, je to dost, ale i vzhledem k barvě a střihu je to opravdu nadčasový kousek, který při správné péči vydrží mnoho let...
    12 tisíc jsem ale v současnosti ochotná dát akorát tak za kabelku, ale asi je to i tím, že kabátů (i když asi ne žádný takový, ale v opravdový klendře mě žádný kabát nezahřeje jako kožich, takže je to fuk) mám dost, o dalších zatím neuvažuju...resp. už ani není kam je dát:D

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  18. Kabat se mi libi velmi. A podsivka je vyborna. Primo skvela! Cedulka me vubec nevadi ani nijak nerozciluje. A s cenou souhlasim. Jsem taky scadlenka, sice domaci, ale dokazu si predstavit tu praci. Taky napad, strih atd atd. Skvela prace...M*

    OdpovědětVymazat
  19. Jezis taky tam mam chybu. Opravuji.: svadlenka.....M*

    OdpovědětVymazat
  20. tak tohle je paráda, ta podšívka je naprosto dokonalá a líbí se mi i prošívání ...

    a k ceně: jako chudý student musím říct, že 12000 je samozřejmě pro mě hodně. na druhou stranu ale kdybych měla peníze, tak si raději koupím tenhle kabát, který bude "můj", bude jiný, kvalitní, přesně dle mých představ a bude nadčasový a nesmrtelný...za tu cenu je naprosto skvělý!

    a gramatickou chybu, ač jsem v tomhle pedant, bych beřešila. práci to neovlivní...

    OdpovědětVymazat
  21. Kabát nádherný, originál, má nadčasovost a švih a styl, prima. Chci se zeptat, jestli šijete na zakázku i pro jiné ženy (ideálně bez reality show). Nemám ovšem modelkovskou velikost, ale zato mám peníze (nějaké) :-). Potřebovala bych trochu obléct a dlouho přemýšlím, že se budu muset někomu svěřit do ruky. Už to říkám pár let a letos to začíná hořet. Módě zdar!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirka se živí hlavně zakázkama. Na velikosti nezáleží. To už je úkolem návrháře - vymyslet střih tak, aby zákaznici slušel.
      Podívejte se na její web
      http://mirkatalavaskova.cz/
      a v případě zájmu (nebo budete-li mít nějaký dotaz) ji kontaktujte přes email
      mirka.talavaskova@gmail.com

      Módě zdar!

      Vymazat
  22. Kabát se zapíná na skryté druky? Mě tam chybí nějaký originál krásný decentní knoflíky :) Jinak samozřejmě majitelce sekne jako ulitý a chybná cedulka je super, aspoň jde vidět že to dělají lidé, kteří se můžou splést a né stroje :)

    OdpovědětVymazat
  23. Tak jsem docetla a dokoukala a kabat se milibi moc - tedy, asi se pridavam spis ke skupine 'az na tu podsivku'. Kabat je super, prosivani skvele, slecne sedi a ja bych taovy hned chtela! Ale - za podsivku bych si priplatila a saten bych obesla obloukem. Pruhy a modra mi nevadi, ten material ano. A cedulku vidim spis jako milou tecku nad nedokonalou dokonalosti, i kdyz s pravopisne spravnou to bude lepsi. A cena mi prijde adekvatni, spis bych rekla na nizsi prijatelne hranici. S kvalitnejsi podsivkou bych za kabat na miru dala i vic... Krasny serial a gratuluju Andree ke kabatu (a jak to tak ctu tak pravdepodobne i Lucce k novemu satniku :)

    OdpovědětVymazat
  24. Tak ten kabát nemá chybu, sama bych takový brala!

    OdpovědětVymazat