18. 12. 2011

nekupujte dárky!

nebo jako jo. kočky ale musí mít zas něco extra, a tak razíme zásadu, že vyráběný dárky jsou prostě lepší, než ta konzumní opulence, co se na nás teď valí ze všech stran. 

nebudu předstírat, že by mi v mým raným dětství k vánocům udělala větší radost ručně šitá panenka než ten commodore 64, co se nakonec pod stromečkem objevil. jak ale stárnu, tak nejspíš sentimentálním, nebo prostě sama moc dobře vím, jak jednoduchý a časově poměrně nenáročný je zajít do obchodu a koupit třeba dlouho sháněněj vinyl. to je věc, co mi sice udělá velkou radost, ale takovej ručně vyráběnej diář by mě potěšil víc. jednoduše řečeno, jestli máte hluboko do kapsy (jako my), zkuste to proměnit (jako my!) ve ctnost a trochu si zahrát na vánočního skřítka-kutila. my si letos střihneme něco z tohohle:

geniálně jednoduchý svícen ze zavařovačky z blogu arrow & apple. stará zavařovačka, trocha lepidla a pár stránek z knížky, jednodušší už to nebude. i když proti ničení knížek osobně dost brojím, určitě by se dala využít kopírka. nebo zkuste zapojit vlastní výtvarný talent. taková oblíbená pasáž z knížky, doplněná o autorskou kresbičku, to celý zářící do tmy..

liškolampička, návod i střihy na matsutakeblog.blogspot.com. určitě potěší nejenom vaše či cizí dětičky. level infantility tohohle dárku je sice kapánek větší, můžete například zkusit lišce přidělat číro (pro pankáče), patku (pro emaře), nebo třeba brejle (pro intelektuály).

řetízek z korálků spletených do copu, fotonávod s popisem na stránkách ecab online. pokud chcete udělat radost originálním ručně vyráběným šperkem, tohle je určitě jeden z jednodušších a přitom hodně efektních designů s minimálním vstupním materiálem. nepochybně potěší všechny fashionisty (a snad i nějakýho toho fashionistu).

kartonové škrábadlo pro kočky. ideální dárek pro kočičí ženy ve vašem okolí. o kočičích ženách - teda těch typu eleanor abernathy ze simpsonů, nikoli seliny kyle z dílny dc comics (to bych spíš viděla na nějakej diy bičík) - je známo, že svoje číči milujou víc než cokoli jinýho, takže správně směrovanej dárek zaboduje nejvíc. návod najdete na stránkách s výmluvným názvem ladies' home journal.

když místo zmíněný šlehačky použijete rostlinnou variantu (tu nejgeniálnější podle mě dělá provamel. kam se hrabou mléčný výrobky!), bude z toho perfektní dárek pro všechny arogantní vegany. anebo tam prostě dejte šlehačku obyčejnou, uspokojíte 9 z 10ti žroutů. jestli si říkáte, že něco tak pitomýho jako slaný karamel nemůže fungovat, zkuste se zeptat královny food porna nigelly lawson, co vám o tom poví.

korespondenční sada, designsponge.com. perfektní pro tajný milence a milenky. nebo prostě pro někoho, s kým si budete chtít vzájemně sdělovat svoje myšlenky trochu jinak, třeba proto, že už nedůvěřujete trvalosti svý datový schránky tak jako dřív. vzpomínáte na dobu, kdy to po e-mailu prostě nešlo? zkuste si malej korespondenční revival. tip: jestli je vaší tajnou láskou nějaká socka (třeba jedna z jedenácti koček), možná k tomu budete chtít přihodit i pár poštovních známek. pro jistotu..

5 komentářů:

  1. čim jsou lidi starší, vážej si víc takovejch věcí, je to pravda=)...ale já už asi žádnou výrobu letos nestihnu:/...tak jsem ráda i za pár kupovanejch věcí, který ale budou k užitku

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  2. už třetí den trávím výrobou dárku pro tátu, bude to bomba,akorát teda nevim, jak to nacpu do auta:)))

    OdpovědětVymazat
  3. luckapucka: tenhle koment ve mně vyvolává zvědavost gigantických rozměrů - co může bejt tak veký, že se to nevejde do auta???

    OdpovědětVymazat
  4. to jsou zase návrhy na dárky pro mě... moje okolí jak stárne tak oceňuje praktické dárky spíš než vyráběné, bohužel

    OdpovědětVymazat