26. 11. 2011

kočky milujou váguse (a bojí se pekla)

tyhle řádky bych ráda věnovala nebohým adorantkám módního pekla, co se k nám neprozřetelně proklikaly skrz nějaký z pipilottiných komentářů.

původně se tady na tom místě mělo skvět prostý milostný vyznání autorům stránek vágus.cz. osobní dík za rozšíření obzorů, možná vyjádření stesku nad tím, že tahle láska na první pohled přišla tak pozdě.
začalo to nevinně,  pojednáním o squatterovi robátkovi. ovšem pak hned přišlo na řadu pozastavení se nad zajímavým aspektem fenoménu módního pekla. a odtud byl už jenom krůček ke kliknutí na modnipeklo.cz, ať jsme taky v obraze. 

komentáře pod článkama módního pekla nám občas přijdou docela alarmující. a jelikož my kočky máme vlastní blogísek, tak proč si nezamňoukat.
přesto si samozřejmě uvědomujem, že odvěkou lidskou touhu po krvi jen tak něco neutiší.
a 'když vás to nebaví, čtěte něco jinýho' je argument zhruba stejný váhy jako 'když se vám nelíbí, co je se světem špatně, tak si toho nevšímejte'. dík, nechcem.

zaujala nás zmínka o tomhle článku v novým prostoru, respektive jeho následný rozebírání v komentářích na MP. ne, že bysme se zrovna pod tenhle článek toužily podepsat, ale tvrzení, že se sociální status do oblíkání ani v nejmenším nepromítá, je podle nás maličko mimo mísu.
taky nás dost baví teze typu, že když člověk přemejšlí a projeví dostatek soudnosti, může se hezky oblíct i levně. nějak se nám prostě nedaří zbavit se utopickejch představ o světě, v němž se lidi dožadujou přemejšlení i mimo oblast toho, co na sebe navlíct, tak, aby to bylo dost vkusné a lahodící oku spoluobčana. ale chápem, že čtenářky módního pekla zabývající se evoluční genetikou nebo jadernou fyzikou se občas potřebujou odreagovat od svých intelektuálně náročných zaměstnání a zaplakat si nad tím, kam ten svět spěje, když se lidi oblíkaj tak nevkusně.
ignorance je rozhodně metla dneška, souhlasíme. a kde jinde se to projeví tak zásadně jako v oblíkání. ještě, že je pojem vkusu tak unitární. je jasný, že šaty s dírou na zádech z vás udělají děvku, a vytahaný kalhoty zase socku. je smutný, že ženy už tak často nevypadají jako ženy, je smutný asi i to, že už nežijem životním stylem lovců-sběračů, kde termín jako promiskuita má ještě pár desítek tisíc let na to, aby neodvratně nastoupil na scénu společenskýho dění.

na závěr bychom všem pekelnickým milovnicím 'síťovanejch kejt' rády věnovaly sérii fotek s Beth Ditto.
beth je zpěvačka kapely the gossip a taky příležitostná modelka. je evidentní, že její míry nejsou zrovna konfekční, přitom beth si na sebe klidně veme síťovaný punčochy nebo obtáhlej latexovej obleček. což je přece pro někoho s její postavou totální tabu, žejo. jenže to by si o společenským vyžadování abstraktního pojmu soudnosti nesměla beth myslet něco ve smyslu 's tím jděte někam'. 
podle nás je prostě kočka a její agitky proti módníma časopisama určovanýmu pojetí krásy jsou nám víc než sympatický.


 na žádnou z fotek nemáme copyright a ke všem jsme přišly sprostým googlením.

36 komentářů:

  1. Já se docela toužím podepsat pod toto

    OdpovědětVymazat
  2. Jak trefné... také se pod toto podepisuju... Pomalu jsem si myslela, že jsem jediná, kdo s módním peklem má problémy... nechápu, kde se v lidech bere tolik agresivity, ke všemu vůči něčemu co se jich nijak netýká a nijak jim neubližuje...

    OdpovědětVymazat
  3. Já na peklo už raději nechodím. Dejte anonymní mase prostor k diskuzi, ponoukněte je kritickou úvahou a bude z toho kýbl exkrementů s vysokou návštěvností. To se vymklo kontrole.
    Beth má božský hlas. Je mně jedno co má na sobě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prebieham si módne peklo a pri článku o Nore Mojsejovej http://modnipeklo.cz/2011/08/vitajte-sestry-a-bratia/#more-3004 mi hlavou prebehlo niečo veľmi podobné ako som si neskôr prečítala v tvojom komente :)
    A k odsudzovaniu a hejtom: odporúčam blog xojane, riešia okrem iného aj tému tela a obezity, nie nekriticky, ale bez odsudzovania (a niekedy supervtipne), hlavne autorka Lesley Kinsel: http://www.xojane.com/author/lesley

    OdpovědětVymazat
  5. váguse m-i-l-u-j-u, fakt!=)
    mně se třeba taky nelíbí, že ženy už nejsou vizáží tolik ženy.. ale já taky ne, baví mě pohodlnost košil o dvě čísla větší a džínů - proboha, ve skříni mám dokonce DVOJE MODRÉ!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Myslím že u téhle zpěvačky není prvotní, co má na sobě, ale spíš je alarmující ta šílená obezita. Jestli tohle je trend dneška, aby to jako nandala všem anorektickým modelkám, tak děkuji, nechci. Ta fotka kde jí leze zpocený bobr je opravdu mňam.

    OdpovědětVymazat
  7. díky báře, kristýně a potvůrce a vůbec všem za luv!

    dominika: díky za tip! jenom bych ráda podotka, že ten komentář na pekle psala pipilotti, ne já. on je v tom asi trochu bordel, kdo co píše. ale tady pod článkama je to vždycky miniaturníma písmenkama napsáno.

    ivo, o váguse se budem asi muset nežensky porvat!

    a drahý anonyme, ani nevíš, jak jsem ráda, že si někdo dal tu ohromnou práci číst mezi řádky a vyluštit můj vzkaz, že obezita je super a měla by se stát novým trendem módního průmyslu. fakt jsem nečekala, že to někdo tak rychle odhalí.

    OdpovědětVymazat
  8. modne peklo zacina byt plne zakomplexovanych sociopatiek. uz ma to tam nebavi

    OdpovědětVymazat
  9. a drahý anonyme, ani nevíš, jak jsem ráda, že si někdo dal tu ohromnou práci číst mezi řádky a vyluštit můj vzkaz, že obezita je super a měla by se stát novým trendem módního průmyslu. fakt jsem nečekala, že to někdo tak rychle odhalí.

    Tak zkuste stejně tak číst mezi řádky pekla. Zdá se, že každý tam vidí to, co si přeje. Někdy mám pocit, že se pipiloto chováte stejně hystericky, jen na to jdete od jiného konce.

    Beth je fajn. Je jiná.

    OdpovědětVymazat
  10. Ha, to nebyla pipilota, ale ono se ten tón nese celým Vaším blogem.

    OdpovědětVymazat
  11. řeč nebyla ani tak o vlastní náplni módního pekla, jako spíš o krvežíznivém publiku lynčujícím v podstatě vlastní řady.

    moc dobře si uvědomujem, že kdyby se nikdo nedovolával návodu na to, jak dělat věci jedině správně, žádný podobný návod (nebo antinávod) v podobě módního pekla by nevznikal.

    jsme holt naivní a umňoukané, snad i zoufale hysterické z toho, že se nám pořád nějak nedaří se asimilovat a adaptovat ve světě černobílého vidění. snad časem.

    OdpovědětVymazat
  12. soráč, ale beth ditto je normlání tlustoprda - ona už není oblá, ale prostě obézní, a to hezké není a nikdy nebude (v mém jednoduchém světě:D)... hlas má výborný, ale je to kreatůra. konec.

    a některé názory na módním peklu také neuznávám, jenže to je prostě ta naše hezká povaha - když nás nikdo nevidí a nezná, tak si aspoň kolem sebe zakopem! i když - mnoho lidí to dělá vlastně pořád....

    OdpovědětVymazat
  13. omlouvam se tem, jestli nekoho urazim, ale napadlo me jen: FUJ!

    OdpovědětVymazat
  14. Proč máte na začátku každý věty malý písmena?

    OdpovědětVymazat
  15. tak já teda taky vlezu do diskuse (omluvte mou absenci - byla jsem tak hysterická, že jsem celý den kousala do koberce jako hitler, znáte to - tyhlety hysterky na mateřský z výstředních tříd...).

    @Bambi - napadá mě asi tisíc důvodů, proč o nějakém člověku říct, že je kreatura, ale obezita rozhodně není jedním z nich (soráč - a bez smajlíku)

    @poslední anonymní - otázka osobního vkusu (v disertacích samozřejmě ortografická pravidla respektujeme, na blog si ale píšeme podle pravidla Arianny Huffington "write as you speak" a podle našich vlastních kočičích pravidel - pokud otázka byla myšlena metafyzicky, nemohu sloužit, snad mia by se mohla vyjádřit)

    jsme si vědomy, že osobní vkus je kategorie, kterou většina vjedenvkusvěřících komentujících na módním pekle neuznává, ale kočky jo. my máme rády rozmanitost, nezávislost a originalitu. proto jsme taky napsaly, že Beth je kočka.

    OdpovědětVymazat
  16. beth není kočka - je tlustá, nejnechutnější je na třetí fotce tenb vyvalený bobr...

    OdpovědětVymazat
  17. vyznání Fandy koček (tlustých): Beth se mi líbí, (obzvláště na fotce s bobříkem). Vzrušují mě špeky - malé i velké. Sám jsem "normálně" hubený, ale holky, co nemaj špeky, mě Absolutně nepřitahují. Vlastně proč to neříct přímo: čím víc, tím líp. A jako úchyl si v žádném případě nepřijdu. Prostě se každému něco líbí a něco ne. Jeden má rád kynuté buchty, druhý nemá rád červenou. Nebo francouzská auta. A kdybych měl psát, co se mnou dělají (některé) fotky Beth, asi by mě vyloučili z toho internetu.
    p.s.: proč se "tlustý" jinými slovy řekne pěkný, nebo spravený?

    OdpovědětVymazat
  18. No, konecne zaujimavy prispevok na temu Modne peklo a radoby dobreho vkusu.
    Mne toto pohonievanie nad dolezitostou mody a toho, ze sa kazdy moze/musi/ma moznost pekne sa obliekat, dost sere. To, ci sa vkusne /cokolvek to je/ obliekame ovplyvnuje mnozstvo faktorov, nielen soc. status. Pre vacsinu ludi asi neuchopitelne, ale ovplyvnuje nas vsetko, co sa naokolo deje. Ten imaginarny problem dolezitosti pekneho outfitu, ktory vidia ludia odbavujuci sa na MP, pre niekoho problemom je, pre inych nie. Ja napr ani neviem povedat, ci to co sa proklamuje ako ten dobry vkus, naozaj aj vkus je. Kde je meritko esteticna? To ze Ada napise, ze toto ee lebo tvorilky z Fleru? Budme tolerantni a aj ked sa nam vacsina modelov, kt vidime na ulici nepaci, aj tito ludia tvoria kolorit mesta a prispievaju k tomu, ze sa niektori jedinci citia /casto nepravom/ vynimocni.

    Mozno to budem znovu a zas opakovat, ale podla mna jedina "univerzalna" pravda - treba vediet tolerovat. Kazdemu vypicovat, a anonymne skritizovat, to je fakt odvaha.

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Kočky, kočky, kočky...mám ráda váguse, mám ráda váš blog. Co ráda, já váš blog milovala.

    Ale tohleto vztekání a dupání nožkou...máte to zapotřebí? Působí to na mě tak, že "na blogu XY se mi něco nelíbí, chci si zanadávat, ale v tamní diskusi mě za moji aroganci a vzteklounství ignorují. tak si to napíšu na svůj blog, pro svoje přitakávače. a pro jistotu ještě naštvaněji." (četla jsem i ten původní koment v diskusi na MP a skoro jsem spadla ze židle - tohle že psal někdo z koček?)

    Kočky jsou možná velmi otevřené a své, ale vzteklíkování z mateřské školy mě nebere. Jde to i "normálněji".
    (autorka hejtovaného blogu taky není tak zlá. Velmi často mám pocit, že lidem a kočkám splývají její názory s názory komentátorek. A komentátorky se, byv stádem, jako stádo chovají a nestojí ani za odsouzení).

    Ren-art

    OdpovědětVymazat
  21. suzinqa - dík. zní to jako fráze, ale fakt bych to asi nevyjádřila líp. jenom mívám pocit, že nemá cenu snažit se někoho přesvědčit o tom, že výjimečnost tu existuje přávě proto, že má vůči čemu být v opozici. že nebýt oné nenáviděné šedé masy, nemáme tu ani superstylové blogeríny. a nějaký obecný kritéria 'dobrého vkusu' nejsem pořád schopná pochopit. na mě je to asi moc metafyzična najednou.

    a vůbec díky všem komentujícím!
    no vlastně skoro všem. samozřejmě každý má právo na trochu toho anonymního internetového zvracení, ale nedá se říct, že vůči tomuhle cítíme stejnou vděčnost jako když si někdo dá tu práci vyjádřit se trochu obšírněji. navrhuju například pojednání na téma 'proč nás tak znechucujou špeky'.

    poslednímu anonymovi: teď nebudu mluvit za ostatní kočky. co se mě týče, já dupání nožkou zapotřebí mám. možná to jde 'normálnějí', ale to nechám jiným. nejsem zřejmě natolik dospělá, abych otupěla a dospěla k přesvědčení, že tiché a způsobné vyjádření názoru vyvolá stejnou míru reakcí a pozornosti jako křik a kopání kolem sebe. mezi adou a fanatickými komentátorkami pekla rozlišuji a za individuální vyjádření čtenářek ada samozřejmě nezodpovídá. na druhou stranu s adou ve spoustě věcí nesouhlasím, nelíbí se mi ražení ideologie přísného rozlišování vkusu a nevkusu. pravidla platná před padesáti lety se nedají jednoduše a absolutně aplikovat na dnešní dobu atd. a nelíbí se mi, jaké zlo módní peklo plodí. ač to zřejmě adin záměr nebyl, přeci jen je módní peklo její projekt.
    to, co jsem napsala, se ovšem vlastního obsahu módního pekla týká spíš okrajově; adresát byl anonymní masa, ta, co se vyskytuje na módním pekle.

    OdpovědětVymazat
  22. Miakarina: A co nějaká rozumná střední cesta? Pokud daná skupina ignoruje tiché a způsobné vyjádření (protože pro ně dost nekřičí), ale arogantnímu křiku dá tolik mínusů, že se příspěvek skryje, asi není správná cesta ani jedno z toho, ale spíš nějaké jasné vysvětlení, co se mi nelíbí, na kom a proč.

    Anonymní masa neumí být adresátem čehokoliv, už proto, že si každý z jejích členů řekně "tohle přece není na mě". Jestli tě pobouřil něčí příspěvek, vynadej konkrétní osobě, já to tak taky dělám. Nadávat mase nefunguje.

    A nemá smysl činit za to odpovědnou Adu. Diskuse se snaží občas řídit, kdyby to dělala naplno, může seknout s prací a jen číst komentáře. Její úmysl nebyl shromáždit kolem sebe zrovna tuhle aktuální masu, co tam je.Čtu ten blog od samého začátku a toto je tak pátá "generace" komentujících. První a druhá byly velmi rozumné ženské, čím víc čtenářů, tím víc se to kazilo a ty moudré to vzdávaly a mlčely.
    Ale autorka, jakkoli s ní často nesouhlasím, za to fakt nemůže a ani to nemá jak napravit.

    Ren-art

    OdpovědětVymazat
  23. Ren-art: evidentně jsem se vědomě rozhodla kráčet po jiné než rozumné střední. nevěřím na její smysluplnost. nemůžu si pomoct. snad z toho vyrostu.
    (totéž asi platí i v případě mojí víry v to, že i anonymní masa může být adresátem a že to není zcela beze smyslu.)

    taky si nejsem jistá, jak to vyjádřit dostatečně srozumitelně, ale věta 'mezi adou a fanatickými komentátorkami pekla rozlišuji a za individuální vyjádření čtenářek ada samozřejmě nezodpovídá' v sobě fakt neměla skrývat kryptosdělění 'za omezenost komentů na módním pekle může ada'.

    OdpovědětVymazat
  24. Pak doufám, že tvá víra způsobí zázrak a anonymní masa s tebou bude komunikovat. Jinak se totiž smysl naštvaného neadresního vřísknutí nemá moc šanci projevit.

    Jako "kryptosdělení" na mě zapůsobila věta "ač to zřejmě adin záměr nebyl, přeci jen je módní peklo její projekt". Je. Ale co má dělat? Zavřít ho? Přestane to pak?

    Její názory na Pekle podle tebe (pokud tě opět nechápu špatně) plodí zlo. Ale stejné "zlo" může plodit jakýkoli blog - ta skupina komentátorek už si žije svým vlastním životem, kolikrát v rozporu s autorkou.

    Stejná skupina, i když s jinými názory, by se přece hypoteticky mohla zformovat i kolem 11 koček.

    No nic. Diskutovat o tom tady stejně němá moc smysl, protože polovina mých dojmů a informací je z tvého komentu na pekle, a ten tu vidět není.
    Chtěla jsem jen vyjádřit, že až doteď jsem vnímala kočko-blog jako otevřený, veskrze pozitivní, nevztahovačný a velmi rozumný. A že podle mého názoru (který tě samozřejmě nemusí zajímat) nemáš/te takové výstupy zapotřebí.

    To je vlastně všechno. Díky za tvůj čas.

    Ren-art

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem čtenářka MP a přišla jsem se podívat v čem je to tu jiné (lepší?) bez předsudků, promiňte ale není. Akorát adorujete jiný názor.

    OdpovědětVymazat
  26. anonymní čtenářka MP: promíjíme.

    ren-art: souhlasím se spoustou věcí - kolektivní omezenost a další nepěkné věci se můžou objevovat a objevují v názorech vyjádřených na spoustě blogů (v případě jedenácti koček to tak není, zas tak moc lidí nás nečte). jsem ovšem od přírody selektivní, nečtu všechno. a když mám možnost vlastního vyjádření se k tak závažnému tématu jako je módní policie, tak to udělám uřvaně, nerozumně a negativně.

    taky si nemyslím, že je oká z těch komentářů vinit adu. ale obsah, určující její čtenáře - ať sympatizanty nebo odpůrce - určuje ona.

    a mám pocit, že se trochu opakuju, ale asi jsme jako kočky poněkud zaměnitelné, no. ten komentář na MP nepsala miakarina ale pipilotti.

    OdpovědětVymazat
  27. ada mozno diskusiu riadi ale vybera si svojich oblubencov a menej oblubenych, ktorych v diskusii kritizuje a vyhraza sa mazanim:-D je rovnako detinská ako všetci ostatní

    OdpovědětVymazat
  28. Ale ano, za omezenost komentářů Ada může. Komentáře a následná diskuze se odvíjí na základě jejich článků, ona na ně sama reaguje, moderuje je, je to její blog, takže je logické, že mezi jejími názory a skupinkou co se k jejím názorům tak vehementně vyjadřuje existuje pomyslná pupeční šňůra.

    Když jsem MP objevila, myslela jsem si, že myšlenka je napravovat svět od nevkusu. Už to samo o sobě je jaksi bláhové. Ale teď ve mně jen zůstal finální efekt, že jde jen o davové psychotické blinkání nad tím, jak je někdo jiný, pochopitelně hnusný, hnusnější a horší ..... připadá mi to tam jak někde v komunitě na psychině - a možná právě o to jde - někdo jde na procházku do lesa, někdo za muzikou, někdo na kafe s přáteli, jiné sedí doma a onanujou na netu na diskuzi u MP. Každého věc :)

    Angela

    OdpovědětVymazat
  29. @sezka - taky ti vymazala komentář? :)

    @Ren-art - můj poslední komentář byl ale adresován přímo adě, nikoliv anonymní mase (je mi na blití z toho, jak se programově naváží do nižších sociálních tříd a navíc předpokládá existenci jednoho dobrého (středostavovského) vkusu, čímž mimochodem přesně vybízí k aplikaci např. Bourdieuho teorie, jak to prezentoval článek v Novém Prostoru, který byl na MP samozřejmě nepochopen a vyhejtován - sice s touhle interpretací nemusíme souhlasit, ale já říkám dobrej point)

    @Angela - díky za příspěvek. já si taky myslím, že se tam chodí lidé davově "ukájet" nad nevkusem druhých a uměle si zvyšovat sebevědomí (můj komentář na toto téma byl kdysi na MP vymazán). kdyby ada zůstala u osvětových a popularizačních článků o látkách a tipech, jak si vybrat kabát, nebylo by MP jedním z nejsledovanějších cz blogů, to je ale jasný)

    OdpovědětVymazat
  30. Moc děkuju za tyhle řádky, prozřetelně jsem se proklikla z pipilottina komentáře na MP a opravdu se mi ulevilo ze znechucení, které vyvolaly komentáře na MP a poznání, že autorka MP to takhle ubohé chce mít.

    Oliva

    OdpovědětVymazat
  31. no, obviňovat adu z kolektivní demence mně osobně přijde trochu nefér.

    snad nemusíme žít ve světě, kdy za percepci textu plně zodpovídá autor. k tomu, aby se něco nedalo moc relativizovat, máme absolutní řeč čísel a vzorců. a tak už to prostě bejvá, že si v něčem každej najde to svoje.

    ada zveřejní fotku, doplněnou sarkastickým/trefným/kousavým komentářem. to, že se následně lidi budou nevybíravě vyjadřovat o otázkách obezity nebo sociálního statusu je prostě něco, s čím ada mohla, ale taky nemusela počítat. takže doporučíme adě, ať začne moderovat diskuze, což ovšem zase zavání jistou mírou fašounství; bude určovat míru toho, co je oká, co už ne...a proč by ne, když je to její blog, že. někdo si může říct, že je to v pořádku a že by si to vedení módního pekla měla vyžrat se vším všudy, byť by to mělo zahrnovat čtení a filtrování třeba 1000 komentů denně. a někdo si může říct, že by měla fungovat absolutní svoboda vyjádření.
    já mám problém spíš s tím, jak si spousta lidí myslí, že existuje jediný správný názor. že plularita nemá místo v něčem tak marginálním, jako je estetické cítění. že je ok pranýřovat lidi za to, že se liší, třeba i v tom, že je jim fakt úplně jedno, jestli budou ostatním připadat nevkusní nebo zanedbaní. někoho prostě nezajímá, co si má kam a proč oblíct a někdo jinej má potřebu určovat, že to je špatně. připadá mi, že hranice mezi tolerancí a lhostejností může bejt celkem tenká. někomu připadá alarmující lhostejnost k tomu, že boty, co mám na sobě, jsou špinavý, někomu je lhostejný vykořisťování lidí, co šijou za minimální mzdu triko, který si pak někdo vezme jednou na sebe.

    a to mi mimo jiné tak vadí na módním pekle. ada má zřejmě dojem, že je existuje nějaká jednotná myšlenka vkusu, založná na jakési soudnosti, která je patrně opět kolektivní a pro všechny stejná. já třeba narážím na problém v tom, že podle někoho je vrchol vkusnosti kožich. podle mě je vrchol nevkusu mučit zvíře. možná to s tou s soudností taky nebude úplně jednoduchý.
    někdo může argumentovat tím, že se ada v kritickém okénku pekla očidividně zabývá především těmi, kterým na vzhledu a dojmu záleží, ale jaksi to podle jejích kritérií nezvládli. připusťme, že to tak je. ale tak proč prostě nenamíří prst a nezasměje se. a všichni budem vědět, že módní peklo je místo, kam se chodí lidi pěkně politicky nekorektně pobavit. takhle je to ale spíš 'ahoj, já jsem ada a povím vám, jak se to dělá správně. tohle je špatně, protože to říkám.'
    osobně si cením její erudovanosti co se týče například oděvních materiálů a její osvěty na tomhle poli. jenže to jsou věci podložitelné fakty. ada umí skvěle informovat. ale tohle ražení idey vkusu se mi prostě protiví.

    nejde mi o hyperkorektnost, ale o přemejšlení. každej prostě máme svoje měřítka. a já si tu jenom blogerínsky fňukám nad tím, co se mi nelíbí. a že mi po přečtení komentářů na MP připadá, že je něco špatně.

    OdpovědětVymazat
  32. Jo, je to bezpochyby kocka. Byla bych strasne stastna, kdyby si vedle me tenhle kus rozplizlyho bucku sednul treba v letadle na osmihodinovej let.
    Nevidim nic skveleho na obdivovani toho, ze je nekdo linej se hnout, sedi u televize a zere hranolky, v 35 letech ma kardiovaskularni system ve stavu 60ti leteho duchodce, tezkou cukrovku, zacinajici rakovinu tlusteho streva, hemeroidy, nefunkcni klouby a poti se jak prase. A v neposledni rade se na to neda koukat.
    Jsem jen rada ze zrovna tuhle kouli sadla budou lecit z penez jinych danovych poplatniku, nez z tech mych. Ono jich tady v CR je ostatne dostatek.

    OdpovědětVymazat
  33. @poslední anonym - ach jo, tenhle komentář je úplně MIMO! a nemám čas vysvětlovat, že obdivování obezity je trochu jiný téma, než jsme tu otevřely. a možná běžte tenhle názor raději vyzvracet na módní peklo, odezva bude jistě příznivá.

    OdpovědětVymazat
  34. pipilotti : smazali a niektore moje komentare neboli schvalene a ani neboli zverejnene:-D no proste kurník

    OdpovědětVymazat