18. 11. 2011

hodinky huga cabreta

IMG_2357

Ztratila jsem hodinky, tak jsem si pořídila nový. Překvapivě nejdou, i když v sobě mají nespočet ozubených koleček. Určitě je nosil Hugo Cabret. Sestavil si je zřejmě ze starých hodinových součástek, nebo z rozebraných mechanických myší, které ukradl v hračkářství bývalého průkopníka kinematografie Georgese Mélièse.


IMG_2348
IMG_2361
double 3

A nebo je nosil právě on, kouzelník a tvůrce snů na stříbrném plátně - Georges Méliès!
Asi blouzním. To budou ty steampunkový šperky - připadám si s nima blíž době, kdy ještě nebyly žádný shopping mally, globální versáče-háemkovský kolekce a i-Pady. Z nozder mi šlehá pára. Jsem lokomotiva. Nostalgicky blouzním.

IMG_2364
IMG_2311
IMG_2352

Hodinky sice nejdou, zato dobře vypadaj, a hlavně zhmotňujou hned několik fantaskních méliesovských a cabretovských motivů. Až na toho zlatohlávka - jeho přítomnost ve strojku je -předpokládám - čistě náhodná (vlezl, kam neměl?).

double 1
IMG_2369
Copy of IMG_2312
IMG_2315

Při čtení "Velkého objevu Huga Cabreta" od Briana Selznika je vhodné nakoupit si (jste-li sirotkem a bydlíte sám v hodinové věži jako Hugo Cabret, tak nejlépe ukrást) zásobu mléka a "sladkých rohlíků" (pro jistotu jsem vzala loupáky i croissanty - v překladech se totiž jeden nevyzná).

Copy of IMG_2309
kvadrupl

hodinky na řetízku skynet a prsten z ciferníku tjadá (další šperky inspirované zašlými časy a vyrobené ze starých nepotřebných součástek ze všech možných strojů najdete tady a tady), košile z blešáku, kniha trochu komiks a trochu graphic novel : Selznick, Brian.Velký objev Huga Cabreta. Praha: Fragment, 2008.

* četl někdo z vás Hugův příběh? sdílí se mnou někdo fascinaci ranou kinematografií? líbí se vám steampunk? a také si idealizujete minulost (navzdory letitému studiu historie) jako já?

7 komentářů:

  1. Jsou opravdu nádherné. Ta zlatohlávka je tam rozkošná!

    OdpovědětVymazat
  2. Ta kniha mě naprosto nadchla!! Díky za inspiraci. Steampunk můžu, zbožňuju některé brýle od Hitek http://hitek-webstore.com/ndustrial-steampunk-hand-made-sunglasses-pink-lenses-ht-cult-2/

    OdpovědětVymazat
  3. @Ž - taky se mi zdá.
    @Maja Vonava - díky za ten odkaz! jiný brýle bych už nikdy nechtěla, kdybych měla takový. všichni se tam koukejte podívat.

    OdpovědětVymazat
  4. Huga jsem nečetla, ale už vím, co si budu přát k Vánocům..
    fascinaci ranou kinematografií sdílím na 120%, v poslední době jsou to spíš dokumenty a přiznám se, že si je pouštím zrychleně, ale od začátku až do konce=)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to opravdu zajímavě:-) líbí se mi to.. !

    OdpovědětVymazat
  6. knihu som citala, natrafila som na nu vo vypredaji za 2 eura a uplne ma fascinovala. nikdy som nevidela taku krasnu knihu, co sa tyka pribehu a spracovanie, tie obrazky su magicke. az mi prislo luto, ze tuto knihu malokto pozna a ze skoncila prave vo vypredaji. odporucila som ju mojim rodicom, a ich tiez nadchla, no najviac ma dorazilo, ked mi moja twilight pozitiv kamaratka povedala, ze jaaj, to je ta blbost, to ma nebavilo, ani som to nedocitala... kam ten svet speje! a nahodou som este zistila, ze v tomto novembri vychadza film (Hugo) tak dufam, ze bude tak super ako kniha :)

    OdpovědětVymazat
  7. Link exchange is nothing else except it is only
    placing the other person's weblog link on your page at suitable place and other person will also do similar for you.
    Also visit my web site Hodinky

    OdpovědětVymazat