5. 10. 2011

tajný tipy 11 koček na designblok '11

IMG_0408

Jako jediná z 11ti koček jsem zatím prošmejdila celý Superstudio Futurama. Nejdřív jsem málem omdlela, když jsem musela zaplatit 250 korun za vstup, to víte, socka, ale zas mi nalili zadarmo a zcela nezištně pepsikolu a možná ve Šporkově paláci dostanu ještě ňákej príma časák, tak budu asi zticha, no, jenomže se mi zdá dost divný, že když je sponsorem například ČEZ a chtěj po vystavujících dost těžký prachy, musí ta vstupenka bejt tak mastná; kdejakej festival taky stojí dost, ale tam zas aspoň nemusej platit ty kapely, nebo snad jo? Zkrátka, mám pro vás pár dobrejch tipů z Karlína:
  1. Buďte tam v 10 ráno. První hodinu se tam proháním jenom já a školní exkurze.
  2. Nepřehlédněte papírnictví snů Papelote. Jestli od nich máte třeba plstěnej penál a máte ho už celej ušmudlanej a odrbanej z věčnýho nošení v aktovce jako já, všimněte si, že v Papelote už používají novou a kvalitnější plsť dováženou z Němec! Mají taky spoustu novejch pěknejch sešitů. Jsou eko a recyklujou. Mají novej e-shop a starý kamenný papírnictví ve Vojtěšský za Národním divadlem.
  3. Dost mě překvapila instalace studentů Ústavu umění a designu ZČU. Tolik zajímavejch studentskejch módes kousků a bot jste rozhodně neviděli v dospěláckejch kolekcích PFW. A hlavně TY BOTY! (která blogerka nemá ráda boty, co?)
  4. Babetě se nejvíc líbilo v dětském pokoji obchodu Scandium se skandinávkým designem. Tuším, že na designbloku je můžete vidět už potřetí a navíc mají e-shop, takže žádná novinka. Moje oblíbený kousky na wišlistu jsou ty bambulatý křesla jménem OPPA, který jsou tak krásně oblý a mazlivý, že mi nikdo nevymluví, že maj duši a v noci ožívaj a batolí se po bytě. Bohužel prý jedno vyjde tak na 40 tisíc, takže už několik let trochu váhám, jestli mám kvůli nim rozbíjet prasátko (a navíc jsem všechno dala za vstupenku, že jo).
  5. Mýmu wishlistu ale ode dneška vévodí dámský budoár "lola" mladé designérky Heleny Dařbujánové. Tam se chci schovat před zlým světem, číst si a poslouchat ten playslist, který miakarina zkompilovala pro předchozí článek. Teď i za padesát let. (a jmenuje se to "lola", protože to je prý "hezký jméno", takže ze stejnýho důvodu jako moje Lola)
  6. Jana Černá (autorka formy na bábovku, kterou už mám přes rok na wišlistu)!
  7. a ještě nezapoměňte na instalaci "rozbíjím se" s emocema nabitou a voňavou designovou čokoládou
  8. a taky na městem inspirovanou kolekci "Urbi et Orgi" slovenskýho design kolektivu SKIN (skládací koberec připomínající dláždění ulic a "dopravní" zrcadlo se taky dostaly na ten můj wišlist)
  9. jo, a nahoře ve čtvrtým patře se koukněte na ty ponožky! (hlavně ty podkolenky, který zatím bohužel nejsou na prodej, ale časem se prý něco objeví tady)
Na módu a šperky do Hybernský se chystám až v pátek a o weekendu si dám pár přehlídek. Takže si nás zase brzo nalaďte na další tajný tipy 11ti koček. A hlavně očekávejte rozhovor s jednou fešn hvězdou Designblok Dreft Fashion Weeku (ne, není to Petra Němcová). Uhodnete, která návrhářka to bude?

double 3
IMG_0461
IMG_0456
IMG_0394
IMG_0393
IMG_0403
IMG_0399
IMG_0405
IMG_0416
IMG_0440
IMG_0447
IMG_0417
IMG_0443
IMG_0401
double 2
double 1
IMG_0497
IMG_0495
IMG_0489
IMG_0446
IMG_0487
IMG_0467

8 komentářů:

  1. Chystám se tam zítra a v sobotu, tak děkuju moc za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já hlavně doufám, že tam budou letos lepší jednohubky než loni.

    Hannah / www.vyvarovna.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. umieram, chcem tam ísť! :( fňuk

    OdpovědětVymazat
  4. díky!! jsem nemocná, takže jestli se na designblok dostanu, tak jedině v neděli... článek a fotky mě potěšily nejvíc! btw papelote taky zbožňuju, teď jsem si oblíbila jejich sešity, kde se do obalu může zastrčit pohlednice/fotka :)

    OdpovědětVymazat
  5. uzasna inspiracia!
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  6. jojojojojooooo! Myslim, že nás zaujaly stejné věci, ale já jsem nestihla superstudio prolízt celý. Je toho tam tolik safra!
    A můžu doporučit i Hybernskou. LIP Production mám nejraději

    OdpovědětVymazat
  7. @Pravdu mám já: super! do hybernský vyrážím dneska a moc se těším, páč mám taky dobrý reference.
    @Katie: když to nestihneš, budeš tu mít aspoň zítra další ochutnávku. a s papelote máme stejnou úchylku.
    @Hanah: s těma jedlejma jednohubkama nevím. já se tam chodím najíst očima.
    @Doty: rádo se stalo. napiš, co se nejvíc líbilo tobě!

    OdpovědětVymazat
  8. ach, krasne!!! hned by som si vybrala...

    ***
    GIVEAWAY At thelittlefrogdesign.blogspot.com

    ***

    OdpovědětVymazat