27. 10. 2011

parazit...fashion shop

double dort

V Žilině jsem byla všeho všudy dvakrát. Jednou kamarádce na svatbě, podruhý jsem tam přespávala, když jsem jela na jinou svatbu daleko na slovenskej východ. Teď jsem ale dostala echo od naší východní (sorry) kočičí agentky, že v tomhle městě je už od pondělka otvorený fešn šop s česko-slovenskou nezávislou módou. Je to parazit (respektive jeho slovenská pobočka). My kočky sice parazity normálně dost nesnášíme, ale tenhle parazit je jinej. Chováme ho v lásce, protože se nám díky němu před lety otevřel panko-svět nezávislý tuzemský módy.

double

Žilinský parazit...fashion shop se nachází v Galérii Plusmínusnula (Mydlárska 1, 010 01 Žilina) a můžete tam zajít každý všední den mezi desátou a pátou (v pátek zavíraj až v 6). Prodávaj se tu na příklad Milion Dolar ušatý čepice, stylový tašky Playbag, dámský šaty i oblečení pro kluky od Yany Thal, porcelánový brože od Petra Hůzy, věci od slovenskejch značek jako Popular nebo puojd (ten nanukovej vzorek jste navrhovali pro mě?). Seženete tu i moje oblíbenkyně Zuzanu Veselou a Zdeňku Imreczeovou (o kterejch píšu pořád) i slovenské návrhářky Zlaticu Hujbertovou, Janu Milátovou a dokonce i Lenku Sršňovou, která má za sebou stáž u Jean-Charles de Castelbajaca a o jejíž nejnovější kolekci "Bad Boys" referovaly slovenský blogerky jak divý. Třeba tahle jména a originální značky pomůžou v boji proti konfekční šedi, která je prej v slovenskejch ulicích (podobně jako v těch českejch) dost ubíjajúca.

IMG_7335

Pokud jste náhodou někdo ze Žiliny, tak co na toho parazita říkáte?
Dá se na Slovensku sehnat mladá autorská móda? Víte o nějaké platformě (galerii, obchodě), která by podporovala začínající tvůrce?
(já o tom nic nevim, protože jsem z Prahy a myslim si, že Praha je středem světa, znáte to...)

galerie
IMG_7221
*fotky z otvíračky slovenskýho parazitu jsou od našich východních agentů

5 komentářů:

  1. napríklad nové http://www.trivjednom.com/ , design shop slávica, centrum dizajnu satelit, a ešte aj http://www.denamit.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. @Dominika - díky moc za všechny odkazy (teď mimo jiné vím, kam se mrknout, až pojedu zase někomu na svatbu)

    OdpovědětVymazat
  3. Bože, ty nanukový tepláky! Těm se nedá odolat!

    ... kdybych si o tom nepřečetla, tak mě v životě nenapadne, že ty nanuky vzešly ze slovenského státního znaku :)))

    OdpovědětVymazat
  4. @ba_bum - mně se spíš líbí to nanukový povlečení na peřinu

    http://puojd.sk/sk/catalogue/category/14/product/81

    OdpovědětVymazat